RADU CIOBANASU - un botosanean in Legiunea straina!

RADU CIOBANASU - un botosanean in Legiunea straina!

 RADU CIOBANASU in Legiunea straina, regia Mircea Daneliuc  

Radu Ciobanasu, la 33 de ani, este botosaneanul care a invatat sa se joace cu viata. Sa ii ofere talentul sau si sa ia de la ea, de la viata, ce are ea mai frumos: arta, improvizatia, oamenii frumosi.

Radu Ciobanasu si-a luat visul in serios si, dupa cativa ani in care a activat, la nivel profesionist, la Radio Meridian din Botosani, a pornit la drum, fiind hotarat sa atinga gloria.

A trecut prin Facultatea de Teatru a Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, la clasa conf. dr. Bacs Miklos. Dupa facultate, s-a oprit in Bucuresti, sansa lui fiind inrolarea in Legiunea straina a lui Mircea Daneliuc.

“Legiunea straina a fost ca o scoala de film, spunea Radu intr-un interviu despre experienta castigata in urma rolului de politist din filmul lui Daneliuc.

 “A fost extraordinara colaborarea mea cu domnul Daneliuc. Mi s-a parut ca simt la fel ca si el, ca si umor, m-am bucurat foarte mult ca avem acelasi feeling moldovinesc . Si, inca o data, e foarte important pentru un actor sa aiba libertate, iar eu am avut-o, povesteste Radu Ciobanasu in acelasi interviu.

Incepand din acest an, Radu Ciobanasu activeaza in grupul Improvisneyland, din Bucuresti, un experiment care deja a atras atentia in domeniul artistic bucurestean si nu numai.

Improvisneyland este taramul artei de a improviza. O trupa de actori, folosindu-se de tehnica improvizatiei, creeaza cu voluntari din public si pe baza sugestiilor pe care le primesc scene, povesti, discursuri sau cantece. Gradul de interactivitate este maxim, fiecare persoana din public avand posibilitatea de a deveni, pentru cateva minute, regizor si de a-si pune in scena povestea lui.

Trupa de teatru este condusa de Axel Moustache si colegii lui, actorii: Andreea Samson, Tudor Munteanu, Rozana Radu, Marian Hancu, Vlad Pasencu, Monica Anastase, Pavel Barsan, Silvana Visan si Radu Ciobanasu.

 

“Nu am, moarte, cu tine nimic,/ Dar ce-ai face tu si cum ai trai/ De-ai avea mama si ea ar muri?!" (Grigore Vieru) - “In 25 iunie 2008, mama mea a plecat sa se odihneasca in alta parte. Mama a fost sufletul meu. Ei ii dedic toata viata mea, scrie Radu Ciobanasu pe un blog.

 

(Fragment dintr-un interviu publicat de www.videofil.ro)

"A fost ca o scoala de film pentru mine"

Reporter: E prima oara cand jucati intr-un film regizat de Mircea Daneliuc?

Radu Ciobanasu: Da, e primul meu lungmetraj in regia lui Mircea Daneliuc. Sper sa fie un debut cu succes care sa deschida si pentru mine portile cinematografiei aici (in Romania ) si pretutindeni chiar. A fost o mare bucurie pentru mine sa joc in acest film, pentru ca am avut toata libertatea, ceea ce e foarte important pentru un actor. Domnul Daneliuc m-a lasat sa merg dincolo de textul scris de dumnealui, am putut sa improvizez, iar dansul nu a avut nici un orgoliu.

Reporter: Veti mai avea si alte colaborari cu Mircea Daneliuc?

Radu Ciobanasu: Am mai avut deja o colaborare din momentul in care am terminat filmarile la Legiunea Straina, acum un an. Am filmat deja un rol secundar in Marilena. Eu, in primul film am luat bataie, in al doilea am luat bataie, daca domnul Daneliuc vrea sa iau bataie si a treia oara, o voi face fara nici un fel de ezitare. Sunt dispus la astfel de sacrificii pentru dansul.

 

SPECTACOLE in care Radu Ciobanasu a jucat:

Asta-seara se improvizeaza actor: Teatrul National Lucian Blaga Cluj-Napoca

Bine, mama, da astia povestesc in actul doi ce se intampla-n actu-ntai: Teatrul National Lucian Blaga Cluj-Napoca

Darul Gorgonei: Teatrul Tony Bulandra

Desteptarea primaverii: Teatrul Tony Bulandra

Nunta: Teatrul National Lucian Blaga Cluj-Napoca

Scoala nevestelor: Teatrul Tony Bulandra

Turandot: Teatrul Tony Bulandra

Visul unei nopti de vara: Teatrul Tony Bulandra

 

FILM:

Legiunea straina (2006) Regia: Mircea Daneliuc Cu: Catalin Paraschiv, Rica Raducanu¸ Radu Iacoban, Radu Ciobanasu, Despina Stanescu

Marilena (2007)

 

Filme preferate 

1900 -Legenda pianistului de peste ocean

• Barbierul din Siberia

• Luminile orasului&toate filmele lui Charlie Chaplin

• Maradentro.

 

Muzica preferata

• rock

• jazz

• clasica

 

Carti preferate

• Ma numesc rosu de Orhan Pamuk

• Un om sfarsit de Giovanni Papinni

• Umbre si lumini de Maruca Cantacuzino-Enescu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
260

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
88

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
280

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...