DAN LUCINESCU - Martor al unei incredibile Romanii! - VIDEO

DAN LUCINESCU - Martor al unei incredibile Romanii! - VIDEO

 DAN LUCINESCU  

Pe 21 mai 2011, Dan Lucinescu implineste 84 de ani! Stiri Botosani ii ureaza LA MULTI ANI si multa sanatate! Fie ca anii vietii sa ii fie o vesnica lumina, fie ca noi sa avem intelepciunea de a ne recunoaste si respecta eroii...

Un om cat o istorie, o istorie despre comunism, umilinta, durere, martiri si calaii lor. Dan Lucinescu vine din anii negri, cumpliti ai unei Romanii incredibile, o Romanie care a zguduit lumea prin Fenomenul Pitesti, o istorie pe care nu avem voie sa o uitam sau sa o ignoram.

Nascut in Botosani in 1927, Dumitru Dan Lucinescu a fost un apropiat al parintelui Arsenie Boca, al parintelui Ilie Cleopa, insa a patimit si alaturi de parintele Iustin Parvu, singurul dintre cei trei care se mai nevoieste in lumea pamanteasca.

In ultimii ani, Dan Lucinescu militeaza activ in tara, pentru renastarea constiintei nationale, pe care fostul detinut o considera cel mai dureros lucru pierdut in cei 50 de ani de comunism si devine membru fondator al Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, vazuta ca un instrument care sa concretizeze renasterea poporului roman.

Dumitru Dan Lucinescu s-a nascut pe 21 mai 1927, in Botosani, in familia magistratului Teodor Lucinescu si a Alexandrinei. Absolvent al Colegiul National Militar "N.Filipescu" si "Stefan cel Mare" din Cernauti. Absolvent al unor scoli de zbor cu brevetele A, B si C luate la Brasov la varsta de 16 ani. Demisioneaza din Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie si se inscrie la Facultatile de Matematica si de Fizica la Iasi.

Protesteaza pe cale intelectuala impotriva doctrinei comuniste din Romania.

Pe cand era student in anul III, la Iasi, a fost arestat la 24 aprilie 1948 si condamnat de Tribunalul Militar Iasi ca sef de lot la: 15 ani de munca silnica pentru crima impotriva ordinii sociale; 10 ani de munca silnica pentru delict de uneltire; 8 ani de munca silnica pentru instigare contra ordinii sociale; 5 ani de munca silnica pentru colportare de materiale interzise.

A executat o detentie de 15 ani la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Aiud. In anii de detentie, familia sa a trecut de asemenea prin ani de cumplita prigoana. Tatal sau a lucrat ca muncitor cu domiciliu obligatoriu la Roman, fiindu-i confiscata averea. Mama, condamnata politic 2 ani. O sora, studenta in anul 5 la arhitectura, a fost condamnata politic 3 ani. Alta sora, studenta la medicina, abandoneaza scoala si este adoptata de o matusa pentru a putea lucra ca asistent medical.

Dupa eliberarea detinutilor politici, Dan Lucinescu se angajeaza ca sudor in 1963 la Santierul Energo Montaj Bucuresti. Lucreaza succesiv ca operator ultrasunete si tehnician la trustul Energomontaj.

In 1969 devine cercetator la Academia Romana, la centrul de Mecanica Solidelor al Academiei Romane. In 1975 a absolvit cu nota maxima Facultatea de Mecanica Bucuresti, al cursului de Pedagogie si cursului post-universitar de Energie Nucleara.

Este lector pentru cursurile post-universitare la Politehnica Bucuresti si pe platforma Magurele. Autor a patru inventii brevetate in tara si in strainatate, dintre care una este vanduta de catre statul roman catre Republica Federala Germania. A elaborat tehnologiile NDT pentru grupul nr. 1 de la Centrala Nucleară Cernavodă.

Anul 1992 îl găseşte în fruntea Serviciului Investiţii Nucleare, de unde se pensionează si părăseşte ţara pentru a se stabili în Suedia.

Dan Lucinescu este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, al Uniunii Scriitorilor din Suedia, dar si al Societatii Nationale Suedeze de NDT din 1992.

In 2008, fostul detinut politic a lansat la Botosani cartea "Lupta si Jertfa lui Dan Lucinescu".

Dan Lucinescu este o marturie vie a unor vremuri de cumplita suferinta a poporului roman, o pagina de istorie pe care nu avem voie sa o trecem sub tacere!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii se dezic (prea târziu) de Ciucă: ”Nu avea nici experiența și nici calitățile să candideze la prezidențiale”

astăzi, 10:15

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat, luni seară, că preia interimar șefia PNL după demisia lui Nicolae Ciucă. Ilie Bolojan, președintele interimar PNL: „...

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. ANM anunță temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru decembrie!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis marți, 26 noiembrie, prognoza meteo pentru intervalul 25 noiembrie – 23 decembrie. Potrivit ANM, temperaturile vor mai scăzute decât cele normale pentru această per...

Oferte depuse pentru construcția celui de-al doilea Lot al Autostrăzii Pașcani – Suceava!

astăzi, 09:45

Compania de Drumuri a primit, luni, trei oferte la licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava, un lot cu o lungime de 28,97 km și un contract cu o valoare estimată (construc...