LA MULŢI ANI, distinsă Doamnă ELENA CORICIUC-LIGI!

LA MULŢI ANI, distinsă Doamnă ELENA CORICIUC-LIGI!

ELENA CORICIUC-LIGI

Elena Coriciuc-Ligi s-a nascut in Cernauti, a debutat la Deva, insa bucuriile s-au nascut cu adevarat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botosani, unde a trait, a iubit, a suferit, a visat.

Anii 60 ai secolului trecut – ce sonoritate istorica in aceste cuvinte!, sunt anii de magie ai scenei, anii in care publicul rasufla, plangea, radea, se incrancena odata cu eroii din spectacole. Turnee lungi, drumuri proaste, frig, intuneric, comunism. Dar cata bucurie in joc! Cata lumina in inimile acestor minunati actori care inca se mai hranesc din aplauzele adunate in aproape 50 de ani!

Elena Coriciuc Ligi, o Doamna a Teatrului botosanean in fata careia astazi facem cuvenite reverente!

Nascuta pe 9 noiembrie 1934, la Cernăuţi, Elena Coriciuc Ligi a venit la Botoşani in anul 1960. Si aici a ramas. S-a lipit de sufletul acestui oras, iar orasul si-a trait bucuria de a fi insufletit de ei, actorii, tot mai multi, tot mai mari, tot mai frumosi.

"Doamne, cati colegi si colege n-am avut, cate serii de absolventi n-au trecut pe aceasta scena! Talentati, frumosi, cu dragoste de meserie, fiecare a scris in cartea de aur a acestui teatru cate o pagina. Unii au stat mai mult, altii mai putin atrasi fiind de mirajul oraselor mari.... Dar cate traiectorii spre inalt n-au fost retezate datorita acestui lucru!", marturisea Elena Coriciuc Ligi intr-un moment aniversar al Teatrului Mihai Eminescu, institutie care, in semn de cinstire, i-a conferit statutul de Societar de onoare!

Caterina, in "Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in "Pygmalion", Natasa, in "Intre patru ochi", Filofteia, in "Presul", Bunica, in "Copacii mor in picioare", Florica din "Florin şi Florica"… Roluri care au facut istorie la Botosani, o actrita care scrie istorie la Botosani!

In anul 1969, soseşte la Botoşani Eugen Borduşanu. "Aici şi-a dat examenul de stat cu spectacolul coupe "E lung drumul spre casa" şi "Ulei", de Eugene O´Neil, în care am avut bucuria să fiu şi eu distribuită. Începând chiar de atunci, am devenit una dintre actriţele lui favorite. Am jucat de-a lungul anilor, sub regia lui Eugen Borduşanu, în 29 de spectacole. Fiind şi un actor excelent, l-am avut ca partener in "Micul Infern", "Omul care a văzut moartea", "Secretul omului de zăpadă", "Tache, Ianche şi Cadâr"", îşi aminteşte actriţa Elena Coriciuc Ligi despre un alt mare artist al Botoşanilor, plecat prea repede dintre noi.

Botosaniul nu isi poate uita artistii pentru ca ei, artistii, nu se lasa uitati! Pentru ca noi, astazi, ne inclinam in fata lor, a artistilor nostri dragi. Si ne dorim ca macar o data pe an, in lumina reflectoarelor, sa ne bucuram de ei, sa ii aplaudam, sa ne stie ca ii iubim, sa ne stie ca ni-i dorim.   

LA MULTI ANI, DOAMNA CORICIUC-LIGI! Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va bucure si sa va rasplateasca!  Iar noi, spectatorii, va asteptam pe scena!  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
199

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
43

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
184

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...