Zeci de medalii obținute de sportivii botoșăneni la Campionatul Național Școlar la Taekwondo WT (fotogalerie)

Zeci de medalii obținute de sportivii botoșăneni la Campionatul Național Școlar la Taekwondo WT (fotogalerie)

Weekendul acesta, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat în sala Polivalentă din municipiul București la Campionatul Național Școlar la Taekwondo WT ediția 2023.

La această competiție au fost obținute de către sportivii legitimați la cele două structuri sportive nu mai puțin de 19 medalii, dintre care 4 de aur, 7 de argint și 8 de bronz, care transformate în puncte au condus la obținerea Locului 3 la nivel școlar primar feminin, Locului 2 la nivel liceal feminin, și Locului 1 la nivel liceal masculin, dar mai ales a Locului 1 în Clasamentul General al Campionatului Național Școlar la Taekwondo WT ediția 2023.

Sportivii participanți sunt legitimați la cluburile Brilliant Taekwondo si Clubul Sportiv Botoșani, dar fiind un campionat național organizat de Federația Română de Taekwondo WT în parteneriat cu Ministerul Educației, au reprezentat următoarele instituții școlare: Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani; Liceul cu Program Sportiv din Botoșani; Școala Gimnazială nr. 13 din Botoșani; Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani; Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani; Școala Gimnazială „Grigore Antipa” din Botoșani; Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani; Școala Profesională „Sfântul Stelian” din Botoșani; Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” din Salcea; Școala Gimnaziala din Verești; Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu" din Dumbrăveni și Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciuca" din Săveni.

Medaliații sunt următorii:

LOCUL 1 :  Andreea CORDUNEANU – a câștigat și trofeul de Best Player al competiției,

                     Florin RACLEȘ

                     Gabriel DÎRVARIU

                     Bianca COSTIC

LOCUL 2 : Mario COJOCARIU,

                     Richard CHELARIU

                     Iulian GIGICĂ

                      Iuliana DĂNILĂ

                                Maria APĂVĂLOAIE

                                Sophia RUSU

                                David MURARIU

LOCUL 3 : Elena ATOFANEI

                                Alex OCHIȘOR

                                Eduard TĂNĂSUCĂ

                                Alexandru IAMBROȘ

                                Sara CHIRIEAC

                                Ana SĂNĂUȚANU

                                Darius UNGUREANU

                            Iasmina OCHIȘOR

Foarte aproape de podium, dar care au pierdut lupta pentru medalii după meciuri foarte spectaculoase au fost Sebastian MURARIU, Octavian BUDACĂ, Ioana PAVĂL și Nectarie CÎNTEC.

 „Sunt mândru că am reușit să reprezentăm cu succes instituțiile școlare din județele Botoșani și Suceava fiind în fruntea țării. Sperăm ca instituțiile școlare să sprijine sportul de performanță deoarece noi sprijinim activitatea școlară a sportivilor noștri. Doresc pe această cale să evidențiez eforturile Federației Române de Taekwondo WT privind organizarea acestei desfășurări sportive în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și a Federației Sportului Școlar și Universitare ce vine în sprijinul sportivilor făcându-i eligibil pentru bursele de performanță în următorul an școlar. Ca de fiecare dată, vreau să evidențiez că obținem rezultate mărețe cu sportivi din grupele din Botoșani, Dumbrăveni și Săveni. Mulțumesc pentru sprijin și încredere conducerii Clubului Sportiv Botoșani, conducerii fiecărei primării din localitățile de unde ne desfășurăm activitatea și nu în ultimul rând echipei tehnice fără de care nu am putea să dezvoltăm sportiv această zonă”, a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club și coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, Denis-Paul Matei, centură neagră 4 DAN.

De asemenea, cluburile sportive mai sus menționate se pregătesc de o nouă competiție, mai precis de Campionatul Național pentru Juniori și Seniori, care va avea loc în perioada 17 – 19 martie, în municipiul Iași.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
918

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
609

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
387

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...