Vineri: CSM Botoșani - CSU Suceava! Victoria are gust de zimbru!

Vineri: CSM Botoșani - CSU Suceava! Victoria are gust de zimbru!

N-ai sa vezi nicăieri două orașe vecine care sa se iubească. Sau cel puțin nu este cazul nostru. Botoșaniul a avut mereu dușmani în jurul său, Suceava și Iași. Mai ales din punct de vedere sportiv, cele 3 orașe sunt adevărate bombe atomice atunci când se întâlnesc. Nici handbalul nu face excepție. Meciul de vineri este un adevărat "război", iar armele furate cândva de la adversar îți pot aduce triumful, sau pot stârni dorința adversarului de a câștiga.

Pentru a înțelege despre ce vorbesc, "retrogradata" CSU Suceava vine la Botoșani pentru a se înfrunta cu echivalentul handbalistic al "cocoșilor arțăgoși". Meciul va avea loc de la ora 18:00, la Polivalentă. Atât CSM Botoșani, cât și CSU Suceava își doresc victoria, care poate fi un prim pas spre întâlnirea cu adevărații "coloși" din handbalul nostru.

Uitându-ne pe un clasament, observăm cum cele două echipe se țin de mână în fruntea clasamentului, cu 2 victorii din tot atâtea meciuri. Poate pentru unii pare surprinzător, dar vă reamintesc că atât CSU Suceava, cât și CSM Botoșani au un obiectiv clar: PROMOVAREA! Și probabil vorbim de cele mai puternice echipe din Divizia A, indiferent de serie. Să nu mai vorbesc de orgolii: CSM Botoșani "s-a hrănit" cu jucătorii rivalei. 4 jucători au fost transferați pe ruta CSU Suceava - CSM Botoșani. Iar toți cei 4 s-au declarați nemulțumiți de ce au trăit la Suceava.

De cealaltă parte, nu e ușor să-ți plece "vedetele" la altă echipă, și probabil au dorința de a le demonstra că au făcut o greșeală atunci când au "trecut Siretul" și au venit la Botoșani. Sa nu mai spun că CSM Botoșani a cules și doi jucători, Claudiu Lazurcă, despre care experții spun că este cel mai bun junior din handbalul românesc, dar și Vlad Lazoreac, un pivot ce a făcut de toate în meciul cu Galați: a dat goluri, a făcut faza defensivă perfect și a primit și cartonașul roșu, pentru care nu a evoluat la Iași.

Nici "cei mai mari" ai Federației Române de Handbal nu neglijează partida. Brigada de arbitri este una din Prahova, deși, în general, în Divizia A sunt delegați arbitri din zona. De asemenea, a fost trimis și un observator din Buzău. Aceștia nu sunt obligatorii și sunt delegați doar la cerea cluburilor. Astfel că ne putem aștepta la o partidă corectă și la un handbal de nivel înalt.

Nu va mai spun despre influențele "Sucevene" în federație sau despre "deja aprinsele" discuții dintre suporteri. Cert este că ne putem aștepta la o partidă de nivelul primei ligi. Vom avea un meci deschis și liber, în care atât individualitățile, cât și colectivitatea pot echivala cu cele 3 puncte.

CSM Botoșani - CSU Suceava va avea loc vineri, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
700

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...