VIDEO. Ediție aniversară a Cupei Meiyo. Sute de sportivi din regiunea Moldovei s-au luptat pentru un loc pe podium

Astăzi, 16 octombrie, începând cu ora 10:00, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani, a avut loc a VI-a ediție a Cupei Meiyo. Evenimentul sportiv este unul aniversar, clubul C.S. Kokoro, aniversând 10 ani de activitate.

Au participat aproximativ 170 de sportivi avansați, dar și începători, pe grupe separate pentru fete și băieți, cu vârste începând de la 5 ani și până la tineri de 17 ani, practicanți ai stilurilor de karate ISSHINRYU și karate Kyokushin, dar și de Jeet Kune Do și Kickboxing. Au fost și grupe de seniori, care s-au luptat în sistem full contact.

De asemenea, au onorat cu prezența președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și deputatul Alexandra Huțu.

„În anul 2012, în primul weekend din luna octombrie, făceam cu foarte mari emoții deschiderea primului dojo la Școala nr. 8 „Elena Rareș”, din Botoșani, pe vremea aceea. A fost prima generație de sportivi, primii 50 de sportivi s-au înscris atunci. Din păcate, având săli în mai multe orașe nu am avut niciodată posibilitatea să concentrez toți sportivii în același loc să pot sărbători anual sau la cinci ani. Dar astăzi, la împlinirea celor 10 ani am reușit să îmi strâng toți sportivii în aceeași sală, împreună cu cei peste 100 de sportivi din alte cluburi. Am avut foarte mulți invitați, prilej cu care am organizat și această competiție și am reușit să aniversăm cei 10 ani, prima decadă din activitatea clubului nostru”, a declarat sensei Mihai Pușcașu, președintele C.S. Kokoro din Botoșani.

Cei doi ani în care nu s-au organizat competiții sportive din cauza pandemiei de Covid-19 s-au resimțit, însă sportivii au reușit să lase emoțiile deoparte înainte de a păși pe suprafața de luptă.

„Cu un pic de emoții la început, așa cum am spus și participanților, s-a văzut această pauză de doi ani. Toți sportivii au avut emoții, plus oboseala acumulată de pe drum și am început ușor stângaci competiția, dar după primele câteva minute meciurile au intrat în parcursul lor firesc și s-au împărțit pe categorii așa cum organizatorul a pus la dispoziția participanților. Meciurile sunt ok, până acum am terminat meciurile de calificare. Vedem de acum ce se întâmplă în semifinale, pentru locurile 1, 2 și 3”, a adăugat sensei Mihai Pușcașu.

Dată fiind ediția aniversară a acestei competiții, sportivii s-au bucurat de un dulce, în pauza de masă, care să le dea energia necesară următoarelor lupte.

Cluburile participante sunt C.S. KOKORO BOTOSANI în calitate de organizator și gazdă, C.S. HIKARU BACAU – Președinte Andreea MAZILU , C.S. SASORIKAY SUCEAVA – Președinte Alexandru Covasa, C.S. SHINOBI IASI – Președinte Bogdan GRIGOROVICI, ACADEMIA DE KARATE IASI – Președinte Sava Stefan SUVAC, SPARTAN FIGHTERS Botoșani – Președinte Bogdan GORCEA, CS JUN FAN KUEN BOTOȘANI– Președinte Cătălin AMARIEI si CS SENSHI PIATRA NEAMT– Președinte Emanoil TARANTUS.





















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

Friday, 4 October 2024

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor s...

Ponturi de la doi elevi din Botoșani pentru tinerii care vor să devină jandarmi. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție sporită pregătirii fizice” (foto, video)

Friday, 4 October 2024

Până pe data de 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituțiile de &ici...