VIDEO. Adrenalină și show senzațional la ediția a II-a a Cupei Europene de River – Rafting și Caiac de la Cornișa

VIDEO. Adrenalină și show senzațional la ediția a II-a a Cupei Europene de River – Rafting și Caiac de la Cornișa

Astăzi a început a doua ediție a Cupei Europene de River – Rafting și Caiac ce are loc la Cornișa Aqua Park & Sports din Botoșani. Este un eveniment sportiv unic în România, la care participă echipe din Marea Britanie, Cehia, Letonia și România.

Astfel, timp de două zile, municipiul Botoșani va fi capitala europeană a raftingului. Este o premieră românească, fiindcă nu există nicăieri altundeva în ţară sau în Europa de Est un circuit asemănător.  River-rafting-ul va ajunge să pună Botoşaniul şi România pe harta Europei.    

„Anul trecut am încercat, timid, să organizăm, pentru prima dată o competiție. Au fost câteva echipaje din România, pentru a testa și pentru a pune în practică solicitările Asociației Române de Rafting. Anul acesta, văzând că noi ne-am conformat, aceștia au ridicat puțin ștacheta, invitând mai mulți participanți, inclusiv trei echipaje din străinătate, lucru care ne onorează și ne responsabilizează totodată. Avem un echipaj din Marea Britanie, unul din Cehia și unul din Letonia, precum și numeroase echipaje din România. Avem mult mai multe în comparație cu anul trecut, 12 la rafting, vreo 23 – 24 la caiac”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul Complexului Sportiv „Cornișa Aqua Park & Sports” din Botoșani.  

Echipele din România care participă la competiție sunt din județele Arad, Cluj, București, Brașov, Satu Mare, Buzău, Fălticeni și Botoșani. Juriul este alcătuit din persoanlități din „lumea raftingului”. Aceștia sunt Mihai Mareș - Jury Judge și Safety Director, membru al Federației Internaționale de Rafting ; Emilian Dumitrescu, Marius Iliescu – arbitri internaționali; Lidia Simionescu, Sînziana Ioan – Președinte, Asociația Română de Rafting.

„Noi putem, ca de acum încolo să încercăm să intrăm într-o altă etapă a organizării unui eveniment european oficial, care să aibă mai multă greutate și să includă zeci de echipaje la start, din Uniunea Europeană. Este un pas care o să ne oblige pe viitor să fim mai atenți și mai meticuloși în a organiza un eveniment major. Anul acesta am reușit ceea ce vedeți, vremea ține cu noi și atmosfera este extrem de antrenantă. Concurenții sunt încântați de ceea ce au găsit aici, unii care sunt veniți pentru a doua oară aici sunt surprinși de faptul că au găsit ceva în plus față de anul trecut și am venit cu ceva inedit, care a sporit gradul de organizare al nostru. De acum putem doar să rugăm să vină tot mai mulți concurenți în viitor și să avem putere de a-i primi și mulțumi prin acest râu pe care îl punem la dispoziție acestor oameni minunați, care caută adrenalină, care sunt oameni de acțiune și practică sporturi multiple în ce privește aventura și care sunt extrem de puțini în zona noastră. Cu această ocazie poate putem fi un exemplu cultural pentru unii, să arătăm că la Botoșani se întâmplă ceva, la Botoșani se poate și avem un râu de rafting artificial și îi așteptăm pe botoșăneni să vină să îl folosească. Din păcate, noi nu avem deloc solicitări din partea publicului local”, a adăugat Țurcanu.

Sâmbătă competiția continuă până diseară, la ora 19:00, cu probe care le vor pune concurenților sângele în mișcare.

Mâine, 18 septembrie, va fi a doua zi de competiție cu proba de rafting downriver de la ora 09:30 și continuă cu festivitatea de premiere.

Deși meteorologii au prognozat averse torențiale se pare că vremea, în mare parte a zilei, a ținut cu organizatorii și concurenții.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Egiptean prins în Vama Stânca cu un permis fals

Vineri, 23 Septembrie 2022
57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean egiptean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucrain...

Tânăr din Avrămeni, cercetat de polițiști după ce a fost prins la volanul unei mașini neînmatriculate

Vineri, 23 Septembrie 2022
86

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe strada Viilor, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, în vârs...

Razii ale polițiștilor pe străzile din județ, în weekend

Vineri, 23 Septembrie 2022
85

În acest weekend polițiștii botoșăneni vor organiza acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a conse...