Tânăra din Botoșani care face furori pe terenul de fotbal. Este singurul arbitru asistent din Lotul Național al CCA

Arbitrii botoșăneni încep să își facă prezența din ce în ce mai mult în loturile Comisiei Centrale a Arbitrilor și sunt delegați la meciuri importante din fotbalul românesc.

Unul dintre ei este Adrian Vornicu, singurul arbitru asistent botoșănean din lotul primei ligi. Deși pe site-ul CCA apare că el este din Iași, Adrian este din Botoșani și a început cariera în acest domeniu în ligile inferioare botoșănene, după ce s-a transferat la Iași, atunci când a început facultatea, scrie topbotoșani.ro.

În liga secundă, județul Botoșani are un arbitru central și doi asistenți. Este vorba despre centralul Andrei Baciu, în vârstă de 29 de ani, și asistenții Iulian Brînză, în vârstă de 39 de ani, și Mihăiță Noroc, de 32 de ani.

În lotul Ligii a III-a sunt trei arbitri centrali, anume Băltuță Vasile Dorin, Haivas Viorel Mihai și Jijie Bogdan, dar și patru arbitri asistenți, printre care unul de sex feminin. Aceștia sunt Caba Bogdan, Grigoriu Nicoleta, Popovici Valentin și Turcanu Ionuț.

Nicoleta Grigoriu, atracția arbitrajului în acest moment, are 31 de ani și este singura fată din Botoșani prezentă în lotul național, având șanse ridicate de a promova în Liga a II-a chiar în această vară.

Nicoleta este pe lângă arbitru și profesor de sport. Aceasta arbitrează meciurile bărbaților din Liga a II-a și meciuri din Liga a II-a feminină.

Tânăra a povestit într-un interviu acordat pentru topbotoșani.ro că într-un timp își dorea să devină polițistă, însă cu timpul deciziile s-au schimbat.

„Mi-am dorit să aplic legile pe străzi, dar am ajuns sa aplic Legile Jocului la meciuri. Momentan nu mă gândesc să-mi schimb profesia. Sunt profesor de educație fizică și sport și fac asta cu plăcere”, a declarat Nicoleta Grigoriu.

Mai mult decât atât, aceasta încurajează fetele care și-ar dori să practice acest sport și spune că există o diferență de la cer la pământ între meciurile masculine și cele feminine.

„Diferența este uriașă. Nivelul la fotbal feminin din păcate este slab din punctul meu de vedere, dar meciurile de fotbal feminin au farmecul lor. Eu prefer să arbitrez un meci de fotbal masculin pentru că sunt alte contacte, alt ritm de joc și am mai multe faze la limita de judecat. Legat de comentarii am norocul să nu fie prea des comentate deciziile la meciurile unde arbitrez, dar într-adevăr, în unele momente fetele sunt mai bătăioase sa zic așa, mai impulsive”, a adăugat tânăra.

Nicoleta a mai povestit în cadrul interviului că această profesie a schimbat-o în bine și de la primul meci arbitrat se cunoaște o evoluție uriașă, de care este mândră.

„Sincer, mă amuz și acum când îmi amintesc de primul meci arbitrat. Dacă ar fi să privesc în urmă, nici nu mă gândeam atunci că voi ajunge prea departe. M-a schimbat mult această pasiune. Sunt mai relaxată acum, mai echilibrată, am mai multa încredere în mine, îmi place să dovedesc mereu că pot si încerc de fiecare data să-mi depășesc limitele”, a completat aceasta.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...

Șofer beat urmărit prin oraș de un polițist aflat în timpul liber!

astăzi, 17:00

Sâmbătă la amiază, șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef de poliție Stărică Ionuț, din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, aflat în timpul liber, a observat în...

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...