Stagiul international de vara Qwan ki do din Franta

Stagiul international de vara Qwan ki do din Franta
In perioada 20-26 iulie 2013 s-a desfasurat in Palatul Sportului din Toulon, Franta, stagiul international de vara Qwan ki do condus, de Maestrul Pham Xuam TONG, centura neagra 8 Dang.   

Acesta s-a desfasurat pe mai multe sectiuni (tan the, autoaparare, curs tehnic si pedagogic pentru incepatori si copii, qwan ki do, atelier de lupta libera, arme de lemn si arme taietoare).   

Au participat 100 de practicanti din Brazilia, Canada, Franta, Italia, Austria, Germania, Romania, Norvegia.    

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale au participat Victor Trofin, centura neagra 2 dang, Mircea Luca, centura neagra 1 dang si Eugen Turcanu, centura neagra 3 dang (coordonator tehnic pentru judetul Botosani).  

Sambata, 20 iulie 2013, Mircea Luca a participat la 2 sedinte  la sectiunea de Tam The (gimnastica energetica) ce a cuprins tehnici de respiratie si meditatie. Victor Trofin si Eugen Turcanu au participat la doua sedinte de "Curs tehnic si pedagogic pentru incepatori si copii" destinata intructorilor. S-au predat metode de initiere a practicantilor de arte martiale, tehnici ajutatoare, exercitii fizice complementare .   

Luni, 22.07.2013, a inceput sectiunea de QWAN KI DO pana vineri, 26.07.2013. Antrenamentele s-au desfasurat dimineata, intre orele 9-11. Acestea au cuprins atat tehnici de lupta cu partener, cat si notiuni teoretice  si aplicatii a quyenurilor.  De luni, 22.07.2013, pana miercuri, 24.07.2013, s-a participat la sectiunea de co vo dao (arme rare si taietoere). Antrenamentele s-au desfasurat de la orele 19.30-21.   

Victor Trofin a lucrat long gian cu 9 elemente (sunt 9 segmente metalice de 10 cm unite prin inele intre ele si la capat cu o bila sau o muchie taietoare). Acesta  a ajuns la aceasta arma rara (singurul participant anul acesta) dupa studiul long gian cu 2 elemente si long gian cu 3 elemente. Armele articulate sunt extrem de spectaculoase, dar foarte greu de manevrat. Victor Trofin lucreaza long gian din 1996, fiind multiplu campion national si mondial atat la probele de lupta cat si thao quyen.        

Mircea Luca a studiat palos vietnamiez. Acesta a participat pentru prima data la acest stagiu. Palosul este o arma taietoare cu varianta flexibila si neflexibila. S-a studiat combinatii cu partener, tehnici de autoaparare si thao quyen.        

Eugen Turcanu a participat la sabie, initierea fiind in  octombrie 2012 la Brasov tot cu Maestrul Tong, dupa 15 ani de studiu la sabie de lemn. S-au lucrat tehnici de taiere, combinatii cu partener care au facut sa sara la propriu scantei si aschii metalice din arme. Precizam ca armele sunt taietoare. Predarea acestei arme se face dupa minim 10 ani sabie de lemn, minim gradul centura neagra 3 dang, instructor in Qwan ki do.  

Vineri, 26.07.2013, ultimul antrenament s-a desfasurat pe plaja la ora 6. Au urmat procedee de proiectare, secerari, taras in diferite forme, atat pe nisip cat si in apa.  

Actiunea a fost sustinuta de municipiul Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
469

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...