Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, la începutul lunii august, la Slănic Moldova, judeţul Bacău, Tabăra de Vară de Tam The, la care au luat parte și sportivi botoșăneni.
Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, Director Tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, deținător al Centurii neagre 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane, printre care au fost prezenți și membrii Clubul Sportiv DAO Botoșani.
O condiție a participării a fost vârsta de minimum 18 ani.
"Această activitate face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și de Consiliul Local Botoșani pe anul 2019. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia", a declarat Narcis Agachi, vicepreședinte a CS DAO Botoșani.
„Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit. Tam The este o modalitate de refacere, îmbunătăţire şi menţinere a sănătăţii într-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de vârstă şi condiţie fizică. Meditaţia este dezvoltarea conştientă a facultăţilor mentale. Termenul se referă la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxării, concentrării focalizate, bunăvoinţei, compasiunii, toate aceste tehnici având acelaşi scop, antrenarea spiritului, un antrenament asemănător celui pe care îl necesită practicarea unui sport. Se adresează atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării. Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului”, se arată într-un comunicat DSPSA Botoșani.