Sportivi din Botoșani, într-o tabără de vară Tam The

Sportivi din Botoșani, într-o tabără de vară Tam The

Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, la începutul lunii august, la Slănic Moldova, judeţul Bacău, Tabăra de Vară de Tam The, la care au luat parte și sportivi botoșăneni.

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, Director Tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, deținător al Centurii neagre 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane, printre care au fost prezenți și membrii Clubul Sportiv DAO Botoșani.

O condiție a participării a fost vârsta de minimum 18 ani. 

"Această activitate face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și de Consiliul Local Botoșani pe anul 2019. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia", a declarat Narcis Agachi, vicepreședinte a CS DAO Botoșani.

„Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit. Tam The este  o modalitate de refacere, îmbunătăţire şi menţinere a sănătăţii într-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de vârstă şi condiţie fizică. Meditaţia este dezvoltarea conştientă a facultăţilor mentale. Termenul se referă la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxării, concentrării focalizate, bunăvoinţei, compasiunii, toate aceste tehnici având acelaşi scop, antrenarea spiritului, un antrenament asemănător celui pe care îl necesită practicarea unui sport. Se adresează atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării. Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului”, se arată într-un comunicat DSPSA Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
356

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
381

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
234

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...