Sport: Trofeul Cupei Mondiale, în premieră în România

Sport: Trofeul Cupei Mondiale, în premieră în România

 Trofeul Cupei Mondiale, în premier? în România  

Trofeul autentic al Cupei Mondiale FIFA va fi prezentat în premieră în România în perioada 6-8 aprilie, evenimentul făcând parte din Turneul CM 2010 prezentat de Coca-Cola în 86 de ţări de pe cinci continente.

În cadrul Turneului Trofeului vor fi organizate mai multe evenimente, iar bilete gratuite vor fi disponibile prin intermediul promoţiilor companiei de băuturi răcoritoare.

Participanţii se vor fotografia cu Trofeul Cupei Mondiale FIFA, vor viziona un film 3-D care prezintă momente memorabile din cadrul ediţiilor de până acum ale turneelor finale şi vor participa la o serie de experienţe interactive dedicate Cupei Mondiale.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că turneul este cel mai ambiţios proiect dedicat Cupei Mondiale până acum.

"În fiecare ţară pe care o vizităm, un număr foarte mare de fani celebrează venirea trofelui cu manifestări specifice culturii bogate a locurilor natale, oferindu-ne întregul lor suport. Aşteptăm cu nerăbdare să expunem Trofeul Campionatului Mondial de Fotbal în faţa cât mai multor fani în 2010", a menţionat Jerome Valcke.

Turneul Trofeului autentic FIFA, care a început la sediul FIFA din Zurich, la 21 septembrie 2009, va cuprinde în total 86 de ţări, călătorind 138.902 kilometri, o suprafaţă mai mare de trei ori ca circumferinţa Pământului.

Trofeul autentic măsoară 36,8 centimetri în înălţime şi cântăreşte 6.175 grame fiind fabricat din aur de 18 carate. Baza conţine două straturi de malachite semi-preţioase, iar în partea inferioară sunt gravate anul şi numele fiecarei echipe câştigatoare, începând din 1974.

Trofeul FIFA este oferit ţării câştigatoare la fiecare ediţie a Cupei Mondiale. Echipa păstrează trofeul autentic până la următorul campionat, când i se oferă în schimb o replică a acestuia placată cu aur.

Cupa Mondială 2010 se va desfăşura în Africa de Sud, începând cu data de 11 iunie. Este pentru prima dată când cele 32 de echipe calificate se întrec pentru câştigarea trofeului pe continentul african. Finala va avea loc la 11 iulie 2010 pe stadionul din Johannesburg.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
27

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
32

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...