Simona Radiș și Ancuța Bodnar sunt vicecampioane la dublu vâsle la JO de la Paris!

Cursa a fost una dramatică. Cele două canotoare s-au menținut în prima linie, însă au fost ulterior depășite de echipa Noii Zeelande.

Ancuţa Bodnar (25 de ani) şi Simona Radiş (25 de ani), campioanele olimpice de la Tokyo, au cucerit medalia de argint la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Româncele au condus prima parte a cursei, însă echipa Noii Zeelande s-a instalat în frunte și nu a mai putut fi devansată, în ciuda finish-ului în forță al Ancuței și Simonei.

Doar 24 de sutimi de secundă au făcut diferența între aur și argint. Bodnar și Radiș au terminat cursa cu timpul 6:50.69, depășite Noua Zeelandă, care a încheiat cu timpul 6:50.45. Pe locul trei s-a clasat Marea Britanie, 6:53.22, scrie Digi Sport.

Federația Română de Canotaj este a doua cea mai prolifică federația a noastră la Jocurile Olimpice, cu un total de 42 de medalii: 20 de aur, 13 de argint, 9 de bronz.

Pe locul 1 este FR Gimnastică Artistică, cu un total de 71 de medalii: 25 de aur, 20 de argint, 26 de bronz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...