Simona Halep pierde din nou in fata Mariei Sarapova, dupa ce a castigat primul set!

Simona Halep pierde din nou in fata Mariei Sarapova, dupa ce a castigat primul set!
Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Şarapova, la fel ca la precedentele întîlniri din 2014, la Madrid şi la Roland Garros. Rusoaica s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4, şi îşi păstrează fotoliul de lider în WTA Race.

La fel ca la prima întîlnire din 2014, în finala de la Madrid, Simona Halep a controlat debutul de meci şi a cîştigat setul fără mari probleme, scor 6-3. Moralul Simonei a explodat încă după primul game cînd deja făcea breakul, în schimb ce Şarapova nu a reuşit să se impună nici măcar o dată pe propriul serviciu pe durata manşei. Statisticile de la finalul primului set erau lămuritoare, 5 duble greşeli, procentaj de sub 50% la serviciu, dar şi nu mai puţin de 22 de erori neforţate. Nici intervenţia antrenorului de la 4-1 nu i-a fost de ajutor rusoaicei, care s-a recunoscut învinsă. Mai mult, Şarapova parcă a ignorat complet sfaturile lui Sven Groeneveld, care îi recomanda să joace spre corpul Simonei, şi a lovit de fiecare dată decisiv, căutînd tuşele terenului.

De partea cealaltă, Simona a măcinat-o cu raliuri lungi, cu dese schimbări de direcţie şi cu o defensivă excelentă. La fel ca în multe alte rînduri, Halep a trecut foarte repede din defensivă în ofensivă cu passinguri senzaţionale.

Maria Şarapova este regina revenirilor!

Halep părea cu un picior în semifinale după un nou început excelent şi în setul secund cînd se distanţa la 2-0. Şarapova a arătat însă din nou că este incredibilă cînd are cuţitul la os şi a revenit în controlul setului în mai puţin de 10 minute cu două breakuri destul de uşor cîştigate. Pînă la finalul setului s-a mers cap la cap şi Simona Halep şi Maria Şarapova ofereau un nou decisiv în întîlnirile directe, după cele de la Madrid şi Roland Garros din acest an, pe zgură.

Break la fel ca în finala Roland Garros

Şi pentru ca simetria primelor două seturi să se menţină, tot Simona a avut un debut excelent. A făcut break şi s-a distanţat la 2-0, dar regina revenirilor este Maria Şarapova şi a dovedit-o din nou într-o încleştare senzaţională cu Halep. Rusoaica a egalat şi echilibrul a persistat pînă la 4-4, la fel ca în finala de la Roland Garros. Acolo, Şarapova a apăsat puternic acceleraţia şi a lovit năprasnic pentru un break decisiv şi şansa de a servi pentru calificarea în semifinale.

Moment tensionat în ultimul game

Ultimul game al întîlnirii a avut parte şi de un moment mai tensionat. La 15-15, o minge care a prins clar tuşa terenului a fost dată afară de arbitrul de linie, însă challenge-ul Simonei a confirmat că mingea a fost în teren. Totuşi, chiar dacă Şarapova nu a mai returnat mingea, arbitra partidei a considerat că punctul trebuie rejucat, în ciuda protestelor vehemente ale Simonei Halep. Un episod asemănător a avut loc şi la Paris, cînd Kader Nouni a procedat identic şi a dictat repetarea punctului.

Şarapova rămîne numărul 1 în WTA Race

Pe lîngă calificarea în semifinale, partida dintre Halep şi Şarapova mai avea o miză specială, numărul 1 în clasamentul anului, adică WTA Race. Cele două jucătoare erau despărţite de puţin peste 100 de puncte, dar Simona ar fi depăşit-o în clasament pe Şarapova în cazul unei victorii în această noapte.

Simona o secondează pe Şarapova în Race şi va rămîne pe locul 2 şi în clasamentul WTA, în spatele Serenei Williams.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
134

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
145

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
31

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...