Sebastian Mailat, pe lista favoriților pentru titlul de golgheter din Superliga

Mijlocașul formației FC Botoșani, Sebastian Mailat, este pe lista favoriților pentru titlul de golgheter din prima ligă a României. El are cel mai bun sezon al carierei și a marcat deja de 11 ori în acest sezon în tricoul lui FC Botoșani, fiind golgheterul echipei.

Sebastian Mailat ocupă în acest moment locul trei în clasamentul golgheterilor din Superliga, cu 11 reușite. Este întrecut doar de Andrea Compagno de la FCSB (17 goluri) și Marko Dugandzic de la Rapid (16 goluri). Ambii sunt calificați în play-off cu echipele lor, în timp ce Mailat evoluează în play-out.

De altfel, Compagno și Dugandzic sunt primii doi favoriți în cursa pentru câștigarea titlului de golgheter din prima ligă a României, conform cotelor disponibile în secțiunea NetBet pariuri sportive. Vârful celor de la FCSB are cota 1.80, iar Marko Dugandzic este imediat în spatele lui, cu cota 2.20. Atacantul de la Farul, Denis Alibec, are cota 17.00 și este urmat de Daniel Paraschiv (cota 31.00), Andrei Ivan (cota 41.00) și Sebastian Mailat (cota 51.00).

Mailat vrea să se transfere la o echipă mai puternică

Recent, Sebastian Mailat a anunțat că ar vrea ca în vară să plece de la FC Botoșani pentru a juca la o echipă care luptă pentru câștigarea titlului. FC Botoșani ar fi de acord cu un transfer doar dacă ar obține cel puțin 1 milion de euro în schimbul său.

"Știu că sunt un jucător care muncește, am toată încrederea clubului. Toată lumea se așteaptă la asta până la urmă, dar nu știu dacă mă interesează acest lucru deocamdată. Aș vrea să ajung la o echipă care se bate la titlu, pentru că eu cred că sunt un jucător care în momentul de față merită asta. Nu știu dacă neapărat mi-am pus în cap să ajung la FCSB", a spus Sebastian Mailat pentru Sport.ro.

În replică, patronul formației FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat că ar fi de acord cu plecarea lui Sebastian Mailat dacă ar obține suma dorită în schimbul său.
"Mai întrebați-mă, să dea Dumnezeu să vină oferte pentru Mailat, nu e niciun fel de problemă, e un jucător care plecă în vară. Mai mult de un milion, da. Poate juca, are o vârstă bună, e matur în ce face, sper să îl țină mintea, să înțeleagă că, dacă muncește mult, poate fi un jucător important pentru o echipă bună din România", a comentat Iftime pentru ProSport.

Mailat a marcat la Botoșani mai mult decât în ultimii 5 ani la un loc

 

Sebastian Mailat traversează cea mai bună formă a carierei și a reușit să înscrie în acest sezon mai mult decât o făcuse în precedenții cinci ani la un loc. În stagiunea precedentă, el a marcat un singur gol pentru FC Botoșani în 18 meciuri disputate. De asemenea, în sezonul 2020/2021 a punctat de 4 ori pentru FC Voluntari în 22 de partide. În sezonul 2019/2020 a disputat un meci pentru CFR Cluj fără să înscrie, pentru ca apoi să aibă trei apariții la U Cluj în Liga 2, unde a marcat două goluri.

În sezonul 2018/2019, el a disputat 10 meciuri pentru CFR Cluj fără să marcheze și încă 18 la Gaz Metan Mediaș fără să simtă gustul golului. De asemenea, în sezonul 2017/2018 a avut două goluri în 14 partide pentru Poli Timișoara și încă unul pentru CFR Cluj în 13 partide. Așadar, fotbalistul în vârstă de 25 de ani este într-o formă excelentă și poate spera să prindă un transfer în vară.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 18:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...