S-a stins un fotbalist de legendă, a antrenat și echipa de la Botoșani! ”Drum lin spre stadioanele pline de îngeri!”

A scris istorie în fotbalul românesc, jucând sub tricolor și în trei meciuri internaționale. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, a antrenat mai multe echipe, printre care și pe cea din Botoșani.

S-a stins un fotbalist de legendă, a antrenat și echipa de la Botoșani! ”Drum lin spre stadioanele pline de îngeri!”

   Foto: playtech.ro

Anul acesta, pe 1 septembrie, Eftimie Haralambie ar fi împlinit 90 de ani. Anunțul despre plecarea la cele veșnice a fost făcut de către Alin Cazaciuc, la rândul său antrenor.

”A plecat spre ceruri cel ce a fost antrenor Eftimie Halalambie, ce a antrenat echipa din Botosani în anul 1968. Fost jucător, vârf de atac la Dinamo Bacău, Dinamo Bucuresti, FC Argeș. M-a promovat la echipa mare la 16 ani, împreună cu Ducu Stenter, de aceeași vârstă. Dumnezeu să te ierte, maestre, drum lin spre stadioanele pline de îngeri, alături de marile glorii ale fotbalului ce au plecat într-o lume mai bună”, a transmis Alin Cazaciuc.

A fost un excelent jucător și un antrenor de fotbal dedicat.

A jucat la Constructorul București, Flacăra Roșie București, Dinamo Bacău, Dinamo București, Știința Craiova și FC Argeș. A câștigat două campionate cu Dinamo București.  

Ca antrenor, a activat la CS Botoșani, Electroputere Craiova, Dinamo Slatina și Steaua Mecanica Huși, cu cele din urmă reușind și cele mai mari performanțe din istoria cluburilor.

La nivel internațional, Eftimie Haralambie a jucat trei meciuri pentru România (1958-1960), inclusiv două la preliminariile Cupei Națiunilor Europene din 1960.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Eftimie (la mijloc), ca manager al Stelei Mecanica Huși la sfarsitul anilor 1980

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...