Romania, invinsa de Grecia in barajul pentru Cupa Mondiala

Romania, invinsa de Grecia in barajul pentru Cupa Mondiala
Nationala Romaniei a fost invinsa cu 3-1 de reprezentativa Greciei, intr-o intalnire disputata vineri seara la Pireu, in prima mansa a barajului pentru Cupa Mondiala ce va avea loc anul viitor in Brazilia.

"Cea mai importanta partida din cariera", asa a fost numita de tricolori intalnirea cu Grecia. Dar dupa cum au evoluat, multi au dat senzatia ca au jucat intr-un amical.

Contrar a ce era logic si asteptat de toata lumea, Piturca a inceput meciul cu Alexandru Maxim, cel mai in forma jucator roman al momentului, si Costel Pantilimon, care tocmai a debutat in Premier League si Champions League, pe banca de rezerve.

In schimb, in primul "11" si-au facut aparitia Bogdan Lobont, niciun meci pentru AS Roma in acest sezon, si Razvan Cocis, adus de la o obscura grupare din Ucraina.

"Cel mai modest adversar de la tragerea la sorti" s-a dovedit a fi, insa, peste tricolori la mai toate capitolele.

Dupa un inceput echilibrat si lipsit de ocazii, gazdele au deschis scorul in minutul 14, prin Mitroglou. A fost, insa, un offside mare, trecut cu vederea de tusierul de pe acea parte.

Jucatorii nostri n-au acuzat socul si au egalat peste cinci minute. Torje a executat bine o lovitura libera din partea dreapta, iar Stancu a reluat cu capul in plasa portii elene.

Rezultatul de egalitate avea sa dureze, insa, numai un minut, pentru ca Torosidis a facut ce-a vrut pe partea noastra dreapta, a centrat in careu, de unde Salpingidis a impins mingea in poarta. A fost si scorul primei reprize, una in care Romania n-a mai contat.

Desi era vizibil pentru mai toata lumea ca sunt multi jucatori care evolueaza slab, Piturca n-a mutat si a asteptat parca un nou gol al gazdelor. Si acesta a venit! In minutul 66, dupa o lovitura libera, mingea a ajuns la acelasi Mitroglou, care l-a invins pe nesigurul Lobont cu un sut deviat din 10 metri.

Dar nici dupa acest gol Piturca n-a schimbat. I-au mai trebuit inca 10 minute pentru a introduce... un mijlocas defensiv si un atacant, in conditiile in care "tricolorii" sufereau la constructie.

Desi in dezavantaj pe tabela de marcaj, Romania n-a reusit sa-si creeze vreo ocazie pe final de meci, unul in care Lazar a vazut cartonasul rosu, dupa doua galbene stupide, si va lipsi de la retur, unde nu va fi nici Bourceanu, care a vazut un cartonas galben si va absenta din cauza cumului de cartonase.

Grecia s-a impus cu 3-1 si e cu un pas si jumatate in Brazilia, pentru ca doar o minune o poate duce acolo pe Romania dupa cum a evoluat vineri seara.

Mansa retur e programata marti, de la ora 21:00, pe National Arena.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
29

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
23

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
51

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...