Romania - Grecia 1-1! ADIO, BRAZILIA!

Romania - Grecia 1-1! ADIO, BRAZILIA!
 Echipa nationala de fotbal a Romaniei a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia dupa barajul cu Grecia. "Tricolorii" n-au reusit decat o remiza, scor 1-1, la Bucuresti si cum in tur elenii s-au impus cu 3-1 ei sunt cei care merg la Rio.

Selectionerul Victor Piturca a abordat intalnirea de pe National Arena cu o formula de joc ofensiva. Ultra-ofensiva dupa multi. Asta doar pe hartie, pentru sistemul 4-1-4-1 imaginat de Piturca a fost mai mult un 4-2-3-1, cu un Tanase retras curios in rol de inchizator de creatie, daca exista asa ceva, si cu numai patru jucatori de atac contra a 5-6 adversari.

Debutul partidei a fost unul superb. 50.000 de oameni au cantat imnul national sperand la calificare, chiar daca premisele nu erau cele mai bune.

Dupa fluierul de start, lucrurile s-au schimbat. Au fost cateva minute entuziasmante pentru noi, insa atacurile "tricolorilor" au fost haotice, cu o puzderie centrari trimise de Torje complet aiurea. Treptat, grecii au realizat cu cine joaca si s-au adaptat stilului nostru.

Elenii au deschis scorul in minutul 23, la capatul unei faze identice cu cea de la Pireu. Mitroglu a profitat de o mare gafa a lui Matel, care nu a facut pasul la offside, si a ramas singur cu Tatarusanu, pe care l-a executat cu sange rece.

Dupa acest gol baietii lui Piturca au cedat complet, lasand impresia ca se afla pe teren doar pentru ca mai erau peste 60 de minute de joc.

Partea secunda nu a fost diferita de prima, Romania incercand naiv sa atace poarta adversa.

Am reintrat in meci cu multa sansa, grecii facandu-ne un cadou neasteptat. Torossidis si Holebas s-au incurcat in marginea propriului careu, primul sutand curios si trimitand balonul imparabil pentru propriul portar.

A urmat un forcing de 10 minute al romanilor, cu doua ocazii destul de mari ale lui Hoban si Latovlevici, insa adversarii nostri au stiut sa gestioneze aceasta perioada mai dificila.

Au tras de timp, au rupt ritmul jocului si, in cele din urma, s-au calificat la Cupa Mondiala.

Nationala Romaniei ramane acasa, asa cum s-a intamplat la ultimele trei Mondiale, si asteapta preliminariile Euro 2016.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
136

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
890

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
421

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...