Raluca Olaru se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere

Raluca Olaru se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere

Raluca Olaru, sportiva născută în Botoșani, se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere după ce s-a impus la categoriile de smuls, impus și total.

Olaru a luat aurul la smuls cu 98 kg, fiind urmată de italianca Giulia Miserendino, cu 97 kg, şi de Chaima Rahmouni (Tunisia), cu 92 kg, fiecare ratând câte o încercare.

La aruncat, Olaru s-a impus cu 116 kg, devansându-le pe kazaha Gulnur Ibrai, 115 kg, şi pe Restu Anggi (Indonezia), 114 kg, toate cele trei sportive de pe podium ratând a doua tentativă.

Olaru a câştigat la total cu 214 kg, urmată de Miserendino, cu 207 kg, şi de Ibrai, 205 kg.

Performanța vine după ce, la începutul lunii aprilie, Olaru a obținut doua medalii la Campionatul European.

Olaru a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Românca a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit italiencei Alessia Durante, cu 97 kg. De remarcat că Olaru şi Godley au ratat a doua încercare din concurs, la 97 kg.

La aruncat, Godley s-a impus cu 129 kg, fiind urmată de Durante, 122 kg, de turcoaica Berfin Altun, 121 kg, în timp ce Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg.

Olaru a cucerit bronzul la total, cu 218 kg, în timp ce Godley s-a clasat pe prima poziţie, cu 227 kg, iar Durante a fost a doua, cu 219 kg.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
1

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
179

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
614

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...