Raluca Olaru se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere

Raluca Olaru se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere

Raluca Olaru, sportiva născută în Botoșani, se întoarce cu trei medalii de aur de la Campionatul Mondial de Haltere după ce s-a impus la categoriile de smuls, impus și total.

Olaru a luat aurul la smuls cu 98 kg, fiind urmată de italianca Giulia Miserendino, cu 97 kg, şi de Chaima Rahmouni (Tunisia), cu 92 kg, fiecare ratând câte o încercare.

La aruncat, Olaru s-a impus cu 116 kg, devansându-le pe kazaha Gulnur Ibrai, 115 kg, şi pe Restu Anggi (Indonezia), 114 kg, toate cele trei sportive de pe podium ratând a doua tentativă.

Olaru a câştigat la total cu 214 kg, urmată de Miserendino, cu 207 kg, şi de Ibrai, 205 kg.

Performanța vine după ce, la începutul lunii aprilie, Olaru a obținut doua medalii la Campionatul European.

Olaru a câştigat aurul la stilul smuls, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale. Românca a cântărit 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit italiencei Alessia Durante, cu 97 kg. De remarcat că Olaru şi Godley au ratat a doua încercare din concurs, la 97 kg.

La aruncat, Godley s-a impus cu 129 kg, fiind urmată de Durante, 122 kg, de turcoaica Berfin Altun, 121 kg, în timp ce Olaru a ocupat locul al patrulea, cu 120 kg.

Olaru a cucerit bronzul la total, cu 218 kg, în timp ce Godley s-a clasat pe prima poziţie, cu 227 kg, iar Durante a fost a doua, cu 219 kg.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Celor ce nu mai sunt. De Nicanor Casandruc

astăzi, 21:00
66

O mare sărbătoare a fost astăzi comemorată de tradițiile românilor, iar unul dintre cititorii noștri ne-a trimis o poezie inspirată de Sâmbăta Morților. Vă dorim lectură plăcut...

FC Botoșani a adus doi jucători și se pregătește să aducă alți doi fotbaliști în perioada imediat următoare

astăzi, 14:00
486

FC Botoșani a început perioada de transferuri. Clubul a fost forțat de plecările lui Keyta, Rodriguez și Ashkovski și a trebuit să bifeze primele veniri.Primul jucător adus este Andr...

Accident la Vorona Mare. Un bărbat a ajuns la spital

Vineri, 18 Iunie 2021
629

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma coliziunii dintre două autovehicule care  a avut loc în această după-amiază pe raza comunei Vorona Mare....