Răbufnirea lui Valeriu Iftime i-a trezit pe suporteri. ”Haideți toți botoșănenii la stadion, să-i susținem pe băieți!”

După meciul dintre FC Botoșani și FC Voluntari, disputat duminică, 12 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Botoșani, președintele clubului, Valeriu Iftime, a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu amplu față de ce s-a întâmplat pe teren.

 

Răbufnirea lui Valeriu Iftime i-a trezit pe suporteri. ”Haideți toți botoșănenii la stadion, să-i susținem pe băieți!”

   Foto: FC Botosani

În postarea de pe rețelele de socializare, finanțatorul FC Botoșani, a venit cu acuzații dure la arbitraj, susținând că ”suntem priviți de parcă am fi deja retrogradați, nu am mai conta și n-am mai avea dreptul la corectitudine din partea celor care, cum se spunea pe vremuri, împart dreptatea pe terenul de joc”.

”Și nu e primul meci în care suntem dezavantajați de arbitri. În meciul cu Galațiul ni s-au anulat, tot prin acest VAR, două goluri pe motiv de ofsaid, fără ca la vreunul dintre aceste goluri reluarea oficială să demonstreze acest ofsaid”, a continuat Valeriu Iftime.  

”După meci, am rămas momente bune în tribune și m-am gândit câtor oameni le-ar lipsi acest spectacol fotbalistic dacă noi am pleca de pe prima scenă. Grupul de jucători e tot mai unit, Andrei Patache se dovedește un antrenor foarte inspirat, așa că vom lupta până la capăt și NU VOM RETROGRADA!”, a ascris Valeriu Iftime pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile nu au întârziat să apară, cei mai vocali fiind suporterii echipei. În ciuda faptului că, în ultimele luni, cele mai mari critici au venit tot din această zonă, de data aceasta fanii FC Botoșani s-au arătat dispuși să lupte alături de patronul Valeriu Iftime.

După răbufnirea lui Valeriu Iftime, botoșănenii nu au rămas indiferenți, demonstrând prin reacțiile lor atașamentul față de club și de conducerea acestuia.

”Să venim în număr cât mai mare la stadion și să-i susținem pe băieți! Nu lăsați, domnule Iftime, ca această echipă să retrogradeze”, ”vom reuși să ne salvăm doar printr-o atitudine de luptători, prin determinare și ajutor divin!”, ”aveți dreptate! succes în continuare!... avem speranțe... trebuie să avem încredere până la capăt... nu trebuie abandonat... e o competiție sportivă unde nu e încă nimic pierdut!”, sunt cele mai multe mesaje transmise de suporterii botoșăneni.

Unii au venit cu sugestii

”Mult succes, capul sus! Eu zic să mai aduceți ceva jucători, nu contează culoarea, e la modă în fotbalul nostru, din păcate!” (Ioan Luca).

”Domnule Valeriu Iftime, aduceți un antrenor cu experiență și 5-6 jucători (dar de fotbal) care să poată juca din primul meci (nu după1/2 luni) și atunci vom avea rezultatele mult așteptae. Respect pentru ceea ce faceți pentru județul Botoșani” (Valentin Honciuc).

Alții se gândesc și la îmbunătățirea managementului

”La club ar trebui și un om cunoscut fotbalului românesc care mai deschide o ușă la federație, care mai are relații la impresari sau prietenii cu alți oameni de fotbal...poate fi benefic pentru club. Un om care știe de la A la Z ce trebuie pentru a avea performanță” (Lucy Mario Muraru).

Unii au adoptat o atitudine ușor critică la adresa conducerii privind modul cum înțelege să își apere interesele în raport cu Federația Română de Fotbal.

”Doamne ajută! cuvinte sincere și mobilizatoare, dar... am intrat în morișca FRF prin gesturile făcute anterior! Apropo: de ce "prietenul Gigi" nu ia nicio poziție față de arbitrajul și dezavantajarea FCBT? (sunt suporter cu abonament de mulți ani, dar atât negativism la conducerea județului nu am văzut niciunde...) Multă baftă!” (Toader-Romică Crihan).

De ce nu și măsuri radicale?

Au existat și suporteri care au îndemnat conducerea clubului să protesteze față de arbitraj prin scoaterea echipei de pe teren.

”Atunci de ce nu ai scos echipa de pe teren, domnule Iftime? Ca o măsură de protest. Nu se poate ca meci de meci să fim dezavantajați de arbitru și de VAR. O scrisoare deschisă către FRF și Comisia centrală de arbitri. Nu se mai poate așa ceva. Doar așa atragem atenția, nu prin pasivitate. Arbitrii care ne-au lucrat și care sunt delegați să ne fluiere, să fie recuzați și dacă nu, ieșiți cu 10 minute întârziere la meci ca măsură de protest” (Andi Iulian Aștefănesei).

În cazul unora, puțini ce-i drept, se observă o atitudine de resemnare

”O analiză pertinentă și obiectivă, pare că suntem programați pentru retrogradare și nu cred că avem ce face, acoperiții din federație sunt mult mai puternici ca noi! Aste se datorează și contrelor dintre patronul echipei și federație!” (Neculai Dorel Lucan).

Sprijin și încurajare!

”Nu lăsați, domnule Iftime, ca această echipă să retrogradeze, aveți dreptate... în mai multe meciuri am fost furați de arbitri, haideți de-acum toți botoșănenii când avem meciuri acasă, să venim în număr cât mai mare la stadion și să-i susținem pe băieți! Hai Botoșani!”  (Marius Urzică).

”Suporterii ce au mers la stadion pentru a susține echipa au avut ce vedea! Hai FC Botoșani!” (Ionuț Voroneanu).

”Absolut necesară luarea de poziție a domniei voastre! Vom reuși să ne salvăm doar printr-o atitudine de luptători, prin determinare și ajutor divin!” (Ovidiu Purice).

”Doamne ajută să scăpăm de retrogradare! Doar așa vom putea demonstra celor răuvoitori nedreptățile care s-au făcut împotriva acestui club!” (Gavrilaș Remus).

 

Spune-ne opinia ta