"Nu ne batem la promovare"

"Nu ne batem la promovare"

Deşi FC Botoşani are un start de campionat perfect, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, şapte goluri marcat şi nici unul primit, conducerea clubului botoşănean nu vrea promovarea în acest sezon. Cornel Şfaiţer, vicepreşe

 

Deşi FC Botoşani are un start de campionat perfect, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, şapte goluri marcat şi nici unul primit, conducerea clubului botoşănean nu vrea promovarea în acest sezon. Cornel Şfaiţer, vicepreşedintele CA al FC Botoşani susţine că la momentul actual, gruparea botoşăneană nu îşi poate fixa obiectiv promovarea, deoarece nu dispune de condiţiile necesare şi nu vrea să aibă soarta echipei Delta Tulcea de anul trecut, când a promovat dar nu a primit licenţa pentru a juca în prima ligă. Oficialul botoşănean, spune că promovarea, va fi obiectivul echipei FC Botoşani în sezonul viitor.    

- FC Botoşani nu şi-a propus în acest an promovare, dar are un parcurs foarte bun...

- Noi ne-am propus să facem o echipă competitivă şi omogenă. Se pare că avem un start bun de campionat şi după meciul cu Tulcea s-a văzut că avem o echipă ce a făcut faţă jocului. Am întâlnit un adversar care a câştigat seria în campionatul trecut şi mă bucur enorm de mult că am câştigat şi avem maxim de puncte în primele patru etape. De altfel, acesta era unul din obiective, să începem bine campionatului. De aici în colo ne dorim să câştigăm orice joc indiferent de adversar. Până acum noi cu adversarii mai puternici aveam o mobilizare exemplară şi făceam jocuri bune, dar în schimb nu ne concentram cu formaţiile mai slab cotate. Iată că în acest campionat am reuşit să învingem două echipe nou promovate. Vrem să câştigăm orice joc şi vom vedea în iarnă ce vom face.

- Se intenţionează schimbarea obiectivului propus la începutul campionatului?

- Nu intenţionăm să schimbăm obiectivul şi să ne gândim acum la promovare. Noi vrem să obţinem un loc cât mai bun şi să formăm o echipă puternică pentru anul viitor. De promovare putem vorbi la sfârşitul acestui sezon, când vom vedea pe ce lot ne putem baza, ce trebuie să mai aducem şi pe ce buget contăm. Deocamdată, am câştigat patru meciuri, echipa joacă dar nu putem spune că ne batem la promovare. Eu măbucur că suntem cu toţii cu picioarele pe pământ, începând de la jucători. Am discutat cu ei şi le-am spus că ne dorim să câştigăm orice joc, dar că nu ne gândim la promovare. La ora actuală, noi avem nişte condiţii bune de divizia B, suntem cu primele la zi dar nu avem ceea ce ne-ar trebui pentru divizia A.   

- Ce ne-ar trebui pentru a putea spera la promovare?

- În primul rând un buget, dar e prea devreme să discutăm de aşa ceva. Noi avem o experienţă la nivelul diviziei B, suntem bine organizaţi la acest nivel dar încă nu avem ceea ce ne-ar trebui pentru divizia A. Ar fi o ruşine să facem la fel ca Tulcea în sezonul trecut, să promovăm şi să nu putem juca în prima ligă pentru că nu avem condiţii. Dacă echipa va fi în faţă, automat o să se implice mai mult şi Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, pentru că este echipa fanion a judeţului.

- Dacă FC Botoşani va avea un parcurs bun în acest tur, în iarnă veţi încerca transferul mai multor jucători pentru a ataca promovare?

- Eu zic că în iarnă trebuie să facem o analiză serioasă, chiar dacă vom fi în faţă. Nu ne putem arunca în lupta pentru promovare, atâta timp cât nu ştim pe ce buget ne bazăm şi pe ce lot de jucători. Până acum sunt patru victorii foarte importante, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că e o serie foarte echilibrată şi orice echipă de la locul zece în sus poate promova dar în acelaşi timp poate şi retrograda.

- Urmează meciul cu Forex, după care o serie de jocuri foarte dificile...

- Eu o să mă declar satisfăcut total dacă vom trece cu bine de cele trei jocuri, din finalul turului când vom întâlni FC Braşov, Petrolul Ploieşti şi . Vor fi trei jocuri foarte grele, dar dacă vom face cât mai multe puncte, abia atunci putem spune că avem o echipă matură. Prima condiţie este ca toţi jucătorii să fie sănătoşi şi să fie apţi pentru că e foarte important să jucăm cu acelaşi 11.

- Care va fi politica clubului în iarnă? Încercaţi o campanie de achiziţii sau veţi miza pe jucătorii tineri din lot?

- Noi ne-am dorit şi în vară achiziţii mai bune, dar din păcate nu am reuşit. În iarnă, dacă vom fi pe locurile fruntaşe o să îşi dorească mulţi jucători să vină la FC Botoşani, dar nu excludem nici varianta să dăm credit tinerilor pe care să ne bazăm în sezoanele viitoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
186

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
84

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...