Puștiul minune din Botoșani: Performanță incredibilă în Thailanda!

Puștiul minune din Botoșani: Performanță incredibilă în Thailanda!

Are nouă ani, este din Botoșani și a reușit o performanță incredibilă nu doar pentru România: cel mai bun loc ocupat vreodată de un junior european la o competiție mondială de GO!

Ştefan Rotăriţa, elev la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani, s-a clasat în Thailanda pe locul 6, la World Youth Goe Championship.

Astfel, spun specialiștii, la cei 9 ani ai săi, tefan este copilul cu cel bun rang atins vreodată de un român înainte de vârsta de 8 ani, 3 kyu". (vezi aici)

Ștefan s-a antrenat în Botoșani cu Neculai Pitrop, tatăl altui fenomen al go-ului românesc, Alex Pitrop 4 dan. Ştefan Rotăriţa se antrenează acum cu Sensei Mirel Florescu 6 dan.

Ștefan Rotărița a devenit, la 8 ani, vicecampion continental la go, categoria de vârstă under 12. În urma acestei performanțe, Ștefan s-a calificat, alături de ucraineanul Vsevolod Ovsiienko și francezul Cyan Touzot, la Campionatul Mondial – World Youth Go Championship (WYGC) – care a avut loc în aceste zile, în Thailanda.

GO, mai puțin cunoscut în România, este un sport al minții, menit să antreneze creierul prin rezolvarea problemelor de logică și matematică. Adrian Ștefan Rotărița a început să practice acest sport la școală, fiind inspirat chiar de către învățătoarea sa, Dughilă Olguța. A participat de atunci la numeroase competiții, în țară și în străinătate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
87

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
281

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
97

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...