Pro Volei are speranţe pentru promovare

Pro Volei are speranţe pentru promovare

 Dupa ce au pierdut primul meci in fata formatiei din Craiova, Pro Volei a reusit sa se impuna in fata echipei Deltacons Tulcea si se mentine in lupta pentru promovarea in prima liga.  

Divizionara B, Pro Volei Botosani, s-a impus la pas in fata formatiei Deltacons Tulcea, cu scorul de 3-0, reusind astfel sa se mentina in cursa pentru locul doi si participarea la turneul de baraj pentru promovarea in primul esalon.
Dupa ce, in primul joc din mansa a doua a campionatului, Pro Volei Botosani a pierdut la Craiova cu 3-1, sambata, elevele lui Stelian Ghitun s-au impus fara probleme in fata formatiei Deltacons Tulcea, cu scorul de 3-0. Aceasta victorie le da sperante conducatorilor acestei formatii ca vor reusi in final sa termine pe locul doi si sa ajunga la barajul pentru promovarea in prima liga. Partida a fost una la discretia botosanencelor care au incheiat repede conturile, aceasta victorie fiind una extrem de importanta in economia campionatului. Catalin Buhaianu, principalul finantator al gruparii botosanene, sustine ca voleibalistele pregatite de Stelian Ghitun nu au avut prea mari probleme. `Ma bucur ca am invins fara niciun fel de emotii in fata unei echipe Deltacons Tulcea destul de buna. A fost un meci cu o incarcatura mai mare deoarece rezultatul era foarte important`, a spus Catalin Buhaianu, care s-a aratat surprins de rezultatul meciului de la Craiova, unde s-a impus formatia din Galati: `Pe mine ma surprinde rezultatul meciului de la Craiova, unde cei de la Galati s-au impus cu 3-0. Cu echipa pe care o are, Craiova nu poate pierde acasa cu 3-0 in fata echipei din Galati`. Desi s-a impus cu 3-0 in fata echipei din Tulcea, Pro Volei Botosani mai are nevoie de patru victorii din tot atatea meciuri pentru a ajunge la turneul de baraj, extrem de importanta fiind dubla cu formatia din Galati, primul meci fiind programat pe data de 16 februarie, in deplasare.
10 milioane prima de calificare
Conducerea clubului Pro Volei a modificat sistemul de premiere pentru aceasta faza a competitiei, jucatoarele botosanene urmand a incasa banii in functie de locul pe care il va ocupa la finalul celor patru jocuri pe care il mai au de disputat. `Am schimbat sistemul de premiere si nu vom mai da bani dupa fiecare meci, ci va fi o prima de obiectiv. Astfel, in cazul in care ne calificam la baraj, fiecare jucatoare va incasa cate zece milioane de lei`, a spus Catalin Buhaianu.
250 de milioane pentru baraj
In cazul in care ar obtine locul doi si ar ajunge la baraj, conducerea clubului Pro Volei Botosani va fi nevoita sa scoata din buzunar circa 250 de milioane de lei. In aceasta suma intra cheltuielile legate de premiere, transport si cazare la turneul de baraj. `Daca reusim sa ne calificam la baraj, vom cheltui circa 250 de milioane de lei, suma pe care deocamdata nu o avem. Sunt cativa sponsori care ne mai ajuta, dar asteptam un sprijin mai important din partea Primariei si a Consiliului Local. De unul singur nu pot sustine aceasta echipa, in conditiile in care ne dorim sa facem performanta si sa ajungem in divizia A`, a spus Catalin Buhaianu, care a adaugat: `In acest an se va finaliza sala Polivalenta si ar fi pacat sa nu avem o echipa cel putin de liga a doua care sa joace. Daca tot s-au investit bani in aceasta sala ar trebuie sustinute financiar si sporturile de echipa. Eu am vrut sa facem performanta si sa promovam in prima liga. Ar fi un castig atat pentru voleiul botosanean, cat si pentru imaginea judetului Botosani. De aceea, consider ca atat Consiliul Local, cat si Consiliul Judetean ar trebui sa ne sprijine. In cazul in care vom fi tratati cu indiferenta si nu vom fi ajutati, eu sunt dispus sa ma retrag, deoarece singur nu pot sustine o echipa care vrea performanta si promovarea in primul esalon`. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
96

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
62

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
196

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...