Primele emoții au trecut: Botoșăneanca Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au intrat în semifinală la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Primele emoții au trecut: Botoșăneanca Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au intrat în semifinală la Jocurile Olimpice de la Tokyo

   Sursa foto ilustrativ: DigiSport.ro

Botoșăneanca Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au obţinut cel mai bun timp din seriile de la dublu vâsle în această dimineață la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipajele române de canotaj dublu vâsle feminin și masculin şi-au început vineri dimineaţa aventura la Tokyo 2020, fiind primele care au intrat în competiţie. Cei patru canotori au fost deschizătorii unei săptămâni de foc, ce se încheie pe 30 iulie, cu finalele în probele de 8 rame cu cârmaci.

Simona Geanina Radiş și Nicoleta Ancuţa Bodnar au luat startul în seria a doua a calificărilor la feminin, la ora locală 11.10 (5.10 ora României), în aceaşi primă sesiune de dimineaţă. Ele au concurat pentru un loc în semifinală cu echipajele Italiei, Canadei şi a reprezentantelor Comitetului Olimpic Rus.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut cel mai bun timp din seriile de la dublu vâsle.

Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au pornit cu şanse mari la o medalie, având contracandidate echipajele Canadei, Noii Zeelande sau a Statelor Unite. Cele două sunt campioane europene ale ultimelor două ediţii şi medaliate cu argint la mondiale. În 2019, Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au fost declarate cele mai bune canotoare ale României.

 

Spune-ne opinia ta