Prestație înaltă a sportivilor botoșăneni la Campionatul Național de Taekwondo

Prestație înaltă a sportivilor botoșăneni la Campionatul Național de Taekwondo

În perioada 17-19 martie, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat în Sala Polivalentă din municipiul Iași la Campionatele Naționale de Juniori I și Seniroi la Taekwondo WT ediția 2023.

S-au aliniat la start circa 350 de sportivi pentru cele 2 categorii de vârstă de la aproape 30 de structuri sportive de profil afiliate la Federația Română de Taekwondo WT.

După cum au obișnuit în fiecare an, botoșănenii se mențin în topul celor mai bune structuri la disciplina olimpică Taekwondo WT, sportul de performanță fiind o caracteristică a județelor Botoșani și Suceava. Aceștia au avut sportivi reprezentanți din Botoșani, Săveni, Dumbrăveni, Salcea, Verești, Hănești, Știubeni, Manoleasa și Bucecea la cea mai prestigioasă competiție a anului la nivel național.

Medaliații sunt următorii:

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI I:

CLASA A - Avansați:       

Aghitoaie Gabriel - aur

Chelariu Richard - aur

Tanasuca Eduard - argint

Ochisor Iasmina - argint

Sanautanu Ana - argint

Racles Florin - argint

Danila Iuliana - argint

Atofanei Elena - bronz

Gigica Iulian - bronz

Corduneanu Andreea - bronz

Dirvariu Robert - bronz

Chirieac Sara - bronz

Ochisor Alex - bronz

Botezatu Armand - bronz

Cojocariu Mario - bronz

CLASA B - Începători:

Oualkili Ungureanu Miriam - aur

Diaciuc Robert - argint

Buciuman Ionut - argint

Lupan Luca - bronz

Ispir Darius - bronz

Gaina Alexandru - bronz

Oualkili Ungureanu Jadiya - bronz

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SENIORI:

CLASA A - Avansați:

Atofanei Elena - aur

Alexandru Ovidiu - argint

Chelariu Richard - argint

Sanautanu Ana - argint

Matei Diana - bronz

Matei Denis - bronz

Racles Florin - bronz

Ciobanu Cosmin - bronz

Ignat Andreea - bronz

Murariu Sebastian - bronz

Corduneanu Andreea - bronz

CLASA B - Începători

Oualkili Ungureanu Jadiya - aur

Oualkili Ungureanu Miriam - argint

Amuraritei Codrut - argint

Gaina Alexandru - bronz

Diaciuc Robert - bronz

CLASAMENT GENERAL STRUCTURI SPORTIVE

BRILLIANT TAEKWONDO LA ÎNCEPĂTORI (CLASA B)

- Seniori Feminin - Locul II

CLUBUL SPORTIV BOTOȘANI LA PERFORMANȚĂ (CLASA A)

- Juniori Feminin - Locul III

- Seniori Feminin - Locul III

- Juniori Masculin - Locul II

LA TOATE CATEGORIILE - LOCUL II la nivel național. Clubul Sportiv Botoșani s-a situat la finalul competiției pe podiumul național între 2 dintre cluburile de renume din țară, CSA Steaua și CS Dinamo.

Printre participanții la acest turneu național, foarte aproape de podium, dar care au pierdut lupta pentru medalii având evoluții spectaculoase au fost următorii Amalia COMANDARU, Mario MURARIU, Ștefan DĂNILĂ, Mihai ANDREI, Ionuț BURLACU, Liviu FLOREA, Sabina BURSUC, Patrik BRUMARI, Aida MANDACHE, Anastasia MIHALACHI, Cosmin TINCU și George HOBJILĂ.

„Doresc să felicit stafful nostru tehnic pentru că fiind împreună o echipă unită și dedicată inițierii și dezvoltării copiilor în sportului de performantă ne face să rezistăm în topul țării an de an. Este o caracteristică a județului Botoșani să fie pe cele mai mari trepte ale succesului în Taekwondo de peste 20 de ani. Sunt mândru că am preluat calitatea rezultatelor de la predecesorii noștri și că promovăm această zonă populată de copii plini de talent. M-aș bucura să beneficiem și de sprijinul autorităților municipiului Botoșani pentru că descoperirea viitoarelor talente ale sportului de performanță necesită și sprijin financiar. Asocierea cu Clubul Sportiv Botoșani ne oferă cadrul propice să obținem rezultatele pe care le puteți observa constant în presă și le mulțumesc pe această cale pentru eforturile depuse.

Țin să felicit pe toți sportivii participanți în acest weekend de foc organizat la Iași fiind mândru că visul început acum 10 ani este menținut la cel mai înalt nivel. Doresc să le mulțumesc părinților, dar și instituțiilor care ne sprijină, cum ar fi Protecția Copilului Botoșani care oferă copiilor o șansă la sport prin voluntariatul nostru și nu în ultimul rând Primăriile din localitățile adiacente în care ne desfășurăm activitatea care ne pun la dispoziție săli de sport.

Anul abia a început și rezultatele obținute în cele 2 competiții puternice ne fac să fim într-o foame continuă de medalii. Urmează o perioadă în care vom participa la competiții internaționale unde dorim să reprezentăm România cu succes.” a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, dar și coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
49

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
367

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
515

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...