Naţionala de tineret va juca la Botoşani

Naţionala de tineret va juca la Botoşani
Stadionul "Municipal" va găzdui un joc oficial al naţionalei de fotbal a României pregătite de Emil Săndoi. Este vorba de meciul dintre reprezentativele de tineret ale României şi Insulele Feroe, partidă ce va avea loc pe 13 octombrie, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret "Under 21", ediţia 2009-2011.

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a recunoscut că prin acest meci, Botoşaniul va avea foarte mult de câştigat la capitolul imagine. "Aşa cum am fost incluşi în circuitul Turului Ciclist al României, unde nu ne-am făcut niciodată de râs, vom fi incluşi şi în circuitul naţionalei de fotbal, unde de asemenea, vom face toate eforturile pentru a nu ne face de râs. Această decizie, ca meciul să se joace pe «Municipal», implică o serie de investiţii care oricum trebuiau făcute la arenă, dar care vor fi făcute în avans faţă de termenele prevăzute iniţial", a declarat Cătălin Mugurel Flutur. Primarul a recunoscut că un merit important în decizia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) îi aparţine lui Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, ales recent în Comitetul Executiv al FRF. "Nu ştiu câte arene din ţară beneficiază de un gazon excelent, cum este cel de pe «Municipal». Eforturile noastre de a pune stadionul la punct au contat foarte mult. În plus, fotbalul este foarte iubit la Botoşani, iar tinerii «tricolori» vor juca cu «casa închisă»", a mai spus Flutur.

Pentru FRF a contat foarte mult şi faptul că meciul seniorilor de pe 14 octombrie se va disputa la Piatra Neamţ. "În mare îndeplinim condiţiile de organizare a unui meci internaţional. Avem aeroportul aproape, hoteluri care asigură condiţii bune, gazon foarte bun, ceea ce este extrem de important. Mai trebuie făcute câteva lucrări la stadion însă avem timp pentru ca acestea să fie efectuate. Sâmbătă va veni o comisie a FRF şi împreună vom pune la punct toate detaliile", a declarat Cornel Şfaiţer.

Ieri seară urma să aibă loc o întrevedere între Cătălin Mugurel Flutur, oficialii FC Botoşani şi Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului de Administrare Baze Sportive şi Zone de Agrement, care are în administrare stadionul pentru a pune la punct planul pentru lucrările de modernizare care trebuie efectuate pentru ca arena să poată găzdui un meci oficial internaţional. După o primă analiză, totalul lucrărilor ar ajunge la 60.000 de lei.

Lucrările care trebuie efectuate până pe 13 octombrie

- completarea stadionului cu 350 de scaune

- vopsirea peluzelor

- intrarea dinspre "Peluza Nord" refăcută

- amenajarea locurilor de parcare atât în zona birourilor cât şi în afara stadionului

- igienizarea grupurilor sanitare

- amenajarea unei cabine de transmisii radio-tv de doi-trei metri separată de cea existentă deja

- 12-15 pupitre la "masa presei" dotate cu conexiune la Internet

- prelungirea tunelului de acces al echipelor pe gazon

- sistem de sonorizare

- montarea fotoliilor şi a aerului condiţionat la oficială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluare: Monitorul de Botosani

 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
50

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
235

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
529

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...