MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

   stirile.rol.ro

Cel mai mare mare tenismen român din toate timpurile, Ilie Nastase, va fi prezent astazi pe stadionul "Municipal", la meciul dintre FC Botosani si Universitatea Cluj.

Acesta a fost invitat de presedintele FC Botosani, Cornel Şfaiţer, care a fost prezent sambata la un turneu de tenis ce a avut loc la Gura Humorului, alaturi de fostul mare sportiv. Ilie Nastase, un iubitor al sportului rege, va da lovitura de start a meciului cu "sepcile rosii", astazi de la ora 17:00.

Sambata, 23 august s-au implinit 41 de ani din momentul în care ILIE NASTASE a devenit lider mondial al clasamentului ATP.

Anul 1973 a fost anul lui Ilie Năstase. În acel an, sportivul român a reușit un parcurs excepțional la Roland Garros, câștigând întrecerea de simplu fără a pierde nici măcar un set, performanță egalată doar de Bjorn Borg și Rafael Nadal. În ultimul act, Năstase la zdrobit pe Nikola Pilici, câștigând disputa cu scorul de 6-3, 6-3, 6-0. De asemenea, Ilie a jucat și în finala de la dublu, el și Jimmy Connors fiind totuși învinși în 5 seturi.

După un asemenea parcurs, Năstase a devenit și primul lider al clasamentului mondial, românul ocupând această poziție timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, când i-a predat ștafeta lui John Newcombe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
792

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
135

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
192

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...