Moment emoționant la meciul Universitatea Craviova – FC Botoșani: 6 ani fără „Minunea Blondă”

Astăzi, 21 octombrie, se împlinesc 6 ani de la moartea lui Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalul românesc.

Moment emoționant la meciul Universitatea Craviova – FC Botoșani: 6 ani fără „Minunea Blondă”

   Foto: sportpictures.eu

Universitatea Craiova a dat numele „Minunii Blonde” unui sector de pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar anunțul a fost făcut în timpul meciului de duminică, cu FC Botoșani.

Ilie Balaci, omagiat la Universitatea Craiova – FC Botoșani

Universitatea Craiova – FC Botoșani s-a jucat duminică, 20 octombrie, pe stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 16:00. Partida „alb-albaștrilor” a fost programată înaintea unei zile de tristă amintire pentru fotbalul oltenesc. Pe 21 octombrie și-a dat ultima suflare Ilie Balaci, iar Universitatea Craiova a făcut un gest special în memoria „Minunii Blonde”, scrie Fanatik.ro.

Gruparea din Cetatea Băniei a pus numele „Ilie Balaci” sectorului 8 din Tribuna a 2-a, iar anunțul a fost făcut de pe stadion chiar în timpul meciului.

Pe stadionul „Ion Oblemenco” s-a ținut și un moment de reculegere în cinstea fostului mare fotbalist al Universității Craiova, Ilie Balaci a jucat 11 ani pentru gruparea din Cetatea Băniei, cu care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1982-1983, oltenii fiind eliminați de Benfica Lisabona după 0-0 în deplasare și 1-1 pe „Central”.

În cinstea fostului mare fotbalist al Craiovei Maxima, partida dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a oprit în minutul 8, numărul pe care îl purtea pe tricou „Minunea Blondă”. S-a ținut un moment de reculegere, după care arbitrul Ionuț Coza a reluat partida. Totul s-a petrecut sub privrile Lorenei Balaci, fiica marelui Ilie Balaci.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drumarii se pregătesc pentru iarnă! (Foto)

astăzi, 11:45

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Botoșani a demarat acțiunea de semnalizare rutieră de iarnă și montarea plaselor parazăpezi. Drumarii au acționat, în ultimele ore, pe...

Cum pot circula botoșănenii cu trenul privat până la București. Cât va dura călătoria?

astăzi, 11:19

Aceste trenuri vor fi operate de o companie privată, Ferotrafic TFI, și vor circula pe rutele București –  Suceava și București – Iași, scrie Obiectiv de Suceava, care citează ...

Dăruind, vei dobândi! Apel mai puțin obișnuit în sprijinul deținuților din Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:39

Parohia ”Sf. Cuvioasa Parascheva", la solicitarea preotului de caritate Sergiu Brașoveanu, de la Capela Penitenciarului Botoșani, inițiază o colectă de articole vestimentare specifice ...