Mihai Teja, morală în direct, după ce Botoșaniul a pierdut cu UTA: „Nu am avut agresivitate, am făcut multe greșeli tehnice”

Mihai Teja, morală în direct, după ce Botoșaniul a pierdut cu UTA: „Nu am avut agresivitate, am făcut multe greșeli tehnice”

FC Botoșani ajunge la trei eșecuri în ultimele patru întâlniri din Superligă, după 1-2, pe teren propriu, cu UTA.

Moldovenii au intrat cu 0-2 la cabine, după ce nici nu au tras pe spațiul porții lui Iacob și, chiar dacă și-au mai revenit după pauză, și au redeschis tabela prin golul norocos al lui Sno, nu au făcut suficient nici măcar pentru un punct.

„Un meci foarte prost pentru noi, cel puțin prima parte”

La final, Mihai Teja a admis că echipa sa nu a avut atitudine, în special în prima parte, când a și greșit foarte mult pe ambele faze ale jocului.

„Un meci foarte prost pentru noi, cel puțin prima parte. Am început foarte prost, nu am avut agresivitate, am făcut multe greșeli tehnice și atitudinea noastră trebuia să fie alta, să intrăm altfel pe teren.

Nu știu dacă ne-au surprins foarte mult, dar la fiecare minge am greșit foarte mult. Până la urmă au dat 2-0 foarte rapid, din poziționarea noastră greșită și nu e ușor după aceea să revii. În special în prima repriză, trebuia să încercăm să ne mișcăm mai mult, să punem piciorul mai tare la minge, să avem o atitudine mai bună.

Eu cred că asta a făcut diferența, plus multe greșeli. Am încercat la pauză să schimbăm ceva, am încercat să aducem un suflu nou, apoi să egalăm, să mergem peste adversar, dar a fost destul de greu. Cred că mai avem nevoie să muncim mai mult, să încercăm să dăm mai mult, să avem o atitudine mai bună ca să putem să câștigăm meciul.

Trebuie să ai inimă, trebuie să ai mai mult curaj și – până la urmă – e un joc de fotbal, trebuie să joci și să n-ai teamă. Asta e ideea, încerc tot timpul să le spun jucătorilor, tuturor.

Eu am spus tot timpul că nu sunt titulari și rezerve, sunt un grup în care am încredere și cine intră trebuie să dea maximum. Dacă nu faci asta  dacă crezi că ești mai bun decât celălalt și nu ești modest, ci vrei să arăți mai mult decât poți, atunci normal se vor schimba lucrurile. Cel mai bun trebuie să intre pe teren, cred că asta este regula”, a punctat antrenorul celor de la Botoșani, citat de ProSport.ro.

„Aceste perioade mai grele te unesc dacă ai caracter”

Teja susține că echipa sa poate trece prin momentul dificil dând dovadă de caracter. „După primele trei-patru etape toată lumea vorbea de play-off sau nu știu ce, dar iată că nu este ușor.

Este o perioadă mai grea, trebuie să ne unim până la urmă. Aceste perioade mai grele te unesc dacă ai caracter, dacă vrei mai mult și îți dorești mai mult și ești profesionist, cu siguranță te unesc.

Avem săptămâna viitoare un meci (n.a. la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi), trebuie să-l abordăm la 100% și să câștigăm, trebuie să avem mentalitatea asta. Chiar dacă este o perioadă grea, trebuie să rămânem împreună, să fim un grup unit și să arătăm altfel la meciurile viitoare”, a adăugat tehnicianul moldovenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
580

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...