MIHAI BORDEIANU, fotbalistul din Flamanzi, ajuns om de baza la FC Botosani! GALERIE FOTO
INTERVIU!

MIHAI BORDEIANU, fotbalistul din Flamanzi, ajuns om de baza la FC Botosani! GALERIE FOTO

   Ionut Tabultoc

F.C.Botosani are in lot trei jucatori locali, fiind vorba despre capitanul Florin Acsinte, Andrei Patache si Mihai Bordeianu, ultimul dintrei ei reusind sa se impuna in ultimele partide, castigand astfel tricoul de titular.

Mihai Bordeianu sau "Borde", cum ii spun botosanenii, s-a nascut pe data de 18 noiembrie 1991, in Flamanzi, judetul Botosani, si a inceput fotbalul la varsta de 11 ani. A fost junior la FC Botosani, apoi a ajuns pe la Piatra Neamt, FCM Dorohoi, dupa care a revenit la FC Botosani in Liga 1. A acceptat transferul chiar daca era constient ca va fi extrem de dificil sa se impuna in fata unor jucatori cu experienta in prima liga. Leo Grozavu a fost primul care a crezut in el si l-a facut sa creada ca va reusi.

A trecut peste un moment dificil, in sezonul trecut, atunci cand in minutul 25 al meciului cu Concordia Chiajna, Mihai a fost trimis de Leo Grozavu sa execute lovitura de la 11 m, el fiind printre cei mai buni executanti de penalty-uri de la FC Botosani.

Presiunea a fost mare, iar fotbalistul botosanean a ratat. Vizibil apasat dupa ratare, Leo Grozavu a decis sa-l schimbe cu Gabriel Vasvari, iar ce a urmat a fost incredibil. Spectatorii prezenti pe stadionul Municipal l-au huiduit pe jucator, de parca ar fi fost primul fotbalist care rateaza un penalty. Ajuns pe banca de rezerve, Bordeianu a izbucnit in plans, fiind oprit cu greu de colegi. Reactia suporterilor a fost criticata de antrenorul Leo Grozavu.

"Bordeianu este un jucator tanar si trebuie incurajat. In plus este localnic si spectatorii nu trebuiau sa reactioneze asa. El astazi a intrat pentru ca este un jucator mai in viteza, fata de Vasvari, si nefiind Gabi pe teren i-a revenit lui sarcina. Trebuie incurajat pentru ca este tanar", a spus Leo Grozavu. 

Si finantatorul Valeriu Iftime a fost de aceeasi parere, adaugand ca ii pare rau ca Bordeianu a ratat. 

"Imi pare rau pentru Mihai ca a ratat, imi pare rau ca a ratat intr-un moment dificil si imi pare si mai rau ca publicul nu intelege ca un copil ca Mihai trebuie incurajat. Nu poti sa-l scoti afara in fluieraturi", a declarat Valeriu Iftime. 


A trecut peste acel moment, iar in meciul urmator a fost din nou titular, reusind sa dea o pasa de gol in jocul cu FC Brasov. In acest sezon a rata primele meciuri, fiind accidentat, dar s-a refacut si a revenit mult mai puternic. 

Noul antrenor al Botosaniului, Cristi Pustai, i-a acordat si el increderea necesara si a facut o partida buna cu Petrolul Ploiesti si una excelenta cu Pandurii Targu Jiu, reusind o pasa de toata frumusetea la golul de 2-0.

VEZI MAI JOS INTERVIUL CU MIHAI BORDEIANU!

Reporter: In primul rand felicitari pentru jocul prestat in ultimele partide si felicitari pentru victoria cu Pandurii. Cum se simte Mihai Bordeianu acum la FC Botosani?

Mihai Bordeianu: Multumesc. Acum ma simt foarte bine, mi-am revenit dupa accidentare si am inceput sa joc. Vreau sa-i multumesc in primul rand domnului profesor Cristi Pustai pentru increderea pe care mi-a dat-o de cand a venit la echipa.

R: Ai profitat din plin de sansa si increderea data de conducere si staff. Ai venit de la FCM Dorhoi si ai ajuns acum titular si om de baza la mijlocul terenului. Care este cheia succesului tau?

M.B: Cred ca munca si increderea primita este cheia succesului, chiar daca la inceput mi-a fost greu. Am avut incredere ca voi reusi sa ajung sa joc titular la FC Botosani.


R: Cum ai inceput fotbalul si la ce echipe ai jucat pana sa ajungi din nou la FC Botosani?

M.B: E o poveste lunga. Am inceput fotbalul la 11 ani la juniorii Botosaniului cu domnul Romica Roman, iar dupa un an am plecat la Salonta unde am stat patru ani. Am venit la Piatra Neamt si am jucat un an jumatate acolo. Am venit la FC Botosani timp de un an, dupa care am fost imprumutat la Dorohoi. Acolo am jucat 2 ani si jumatate, unde am trait clipe frumoase alaturi de cei de acolo. Am promovat cu FCM Dorohoi si pentru mine cireasa de pe tort a fost venirea la FC Botosani in Liga 1.

R: Esti unul dintre cei trei botosaneni din echipa. Cand crezi ca vom vedea un alt jucator local la FC Botosani?

M.B: Asa este. Sincer mi-as dori sa vad cat mai multi.jucatori locali, dar curand nu stiu daca vom vedea din pacate.


R: In sezonul trecut ai purtat nr. 18 pe tricou, in timp ce Andrei Patache avea nr. 19, iar Florin Acsinte nr. 20. Ce te-a facut sa porti nr. 37? 

M.B: Am vrut sa schimb ceva si am inceput de la numar. Asa am simtit. Am vrut ceva diferit, pentru ca nu se vede foarte des acest numar!

R: In sezonul trecut ai avut sansa de a marcat primul gol din Liga 1, in partida cu Chiajna, dar ai ratat acel penalty. Cum ai trecut peste el si cat de mult te-a marcat, pentru ca stiu ca ai fost foarte afectat? Esti gata sa executi din nou de la 11 m?

M.B: Atunci mi-a fost greu pe moment, dar colegii si antrenorii m-au ajutat sa trec peste, drept dovada ca la urmatorul meci am fost titular la Brasov si am dat pasa de gol lui Hadnagy. Nu mi-e frica, as executa din nou, cu siguranta. Nu se uita usor un penalty ratat, mai ales ca am avut sansa inscrierii primului gol in Liga 1, dar din pacate n-a fost sa fie. Sper sa sparg gheata cat mai curand.

R: Sa revenim la victoria cu Pandurii, la care multi nu visau, probabil nici voi. Cum a fost? Ai dat o pasa geniala la golul de 2-0. V-au tratat ca pe o echipa mica cei de la Pandurii?

M.B: Sincer sa-ti spun am avut incredere ca nu vom pierde. Chiar daca multi ne credeau victime sigure, noi am aratat ca in  fotbal e posibil orice, daca ai incredere. A fost un sentiment foarte placut sa castigam importiva unei echipe care cu siguranta anul asta se va bate la castigarea campionatului.

R: Ati capatat increderea de care aveati nevoie dupa aceste doua victorii? Cum vezi partidele cu CFR Cluj si Concordia Chiajna?

M.B: Victoriile iti dau incredere pentru viitor. Mai avem doua meciuri acasa in care trebuie sa scoatem maxim, ca sa avem o vacanta linistita si sa incepem Play-Out-ul cu incredere.

100.000 de euro este cota lui Mihai Bordeianu pe site-ul transfermarkt!

GALERIE FOTO:

















 

 

Spune-ne opinia ta