Mihaela Cambei, medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, bucurie mare și la Botoșani!

Sportiva a reuşit o performanță excelentă şi a fost aproape de a câștiga aurul olimpic.

Sportiva Mihaela Cambei (21 de ani) a cucerit medalia de argint în finala la haltere de la Jocurile Olimpice de la Paris. Românca s-a impus în proba stilului smuls, după ce a ridicat 89, 91 și 93 de kilograme.

La stilul ridicat, încă de la prima încercare, Mihaela Cambei a reușit să ridice 106 kilograme, după care 110 kilograme și 112 kilograme, ea terminând proba din finală pe poziția a doua, cu 205 kilograme în total.

Pe locul întâi s-a clasat Zhihui Hou din China, care a ridicat un total de 206 kilograme. Chinezoaica, favorită a probei și care a stabilit un nou record olimpic, a fost forțată să ridice 117 kilograme pentru a o depăși pe româncă. Pe locul trei a urcat thailandeza Surodchana Khambao, cu 200 kilograme în total, 88 de kilograme la stilul smuls și 112 de kilograme la stilul aruncat.



Mihaela Cambei are în palmares nu mai puțin de șase titluri europene și două medalii obținute la Campionatele Mondiale, scrie Prosport.ro.

Mihaela Cambei a adus țării noastre a opta medalie de la Jocurile Olimpice de la Paris și a patra de argint. De altfel, halterofila și-a îndeplinit visul de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice încă de la prima sa participare la competiția din capitala Franței.

Antrenată și la Botoșani

Mihaela Cambei este din Bacău, acolo unde activează ca sportivă (CSM Onești). Dar ea s-a pregătit în urmă cu câțiva ani în Centrul Olimpic de la Botoșani, unde a lucrat cu Mircea Flămând și cu Liliana Niculiță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...