Medic din Botoșani, despre acest ”adevărat super-erou” de care avem nevoie în lupta împotriva inflamației!

Un medic din Botoșani atrage atenția cu privire la importanța unei vitamine care în această perioadă este vitală în menținerea sănătății organismului.

Medic din Botoșani, despre acest ”adevărat super-erou” de care avem nevoie în lupta împotriva inflamației!

Dr. Diana Anca Sauciuc
Foto: Facebook / Diana Anca Sauciuc

Dr. Diana Anca Sauciuc este medic specialist O.R.L. și chirurgie cervico-facială, cu competență în endoscopie.

Medicul transmite un mesaj cu privire la importanța vitaminei D, ”acea vitamină minunată care ne întărește oasele”, și care ”are și un super-rol în menținerea sănătății sistemului nostru ORL”.

Cercetările recente au arătat cât de importantă este vitamina D nu doar pentru oasele noastre, ci și pentru a ne menține urechile, nasul și gâtul în formă maximă.

”Vitamina D este un adevărat super-erou în ceea ce privește sistemul imunitar și lupta împotriva inflamației. Ea ajută la activarea celulelor care ne apără de infecțiile virale și bacteriene - da, chiar și acele infecții care ne dau bătăi de cap la nivelul urechilor, nasului și gâtului. Un nivel optim de vitamina D ne poate ajuta chiar să reducem riscul acelor infecții respiratorii enervante, cum ar fi răceala”, a precizat medicul Diana Anca Sauciuc.

Și nu e tot, ne asigură dr. Diana Anca Sauciuc: ”această vitamină fabuloasă are și proprietăți antiinflamatorii extraordinare, care vin în ajutorul nostru în cazuri precum rinitele alergice sau infecții ale urechii”.

Medicul botoșănean a oferit și informații importante despre modalitatea prin care ne asigurăm aportul de vitamină D pentru organism.

”Corpul nostru e destul de inteligent și produce vitamina D când ne bucurăm de soarele prietenos. Dar atunci când vremea nu permite, o găsim în alimente delicioase ca peștele gras, gălbenușul de ou și produsele lactate fortificate. Și, bineînțeles, avem întotdeauna opțiunea suplimentelor alimentare pentru un plus de vitamina D. Așa că, hai să ne asigurăm că avem destulă vitamina D pentru o sănătatea noastră!”, a mai transmis medicul Diana Anca Sauciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
38

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...