Meci de fotbal între F.C. Botoșani - F.C. Academica Clinceni, la 17:30. Forțele de intervenție vor asigura măsurile de ordine

Meci de fotbal între F.C. Botoșani - F.C. Academica Clinceni, la 17:30. Forțele de intervenție vor asigura măsurile de ordine

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" din Bacău, împreună cu jandarmi din Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) din Botoșani, polițiști și pompieri botoșăneni, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în municipiul Botoșani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și F.C. Academica Clinceni, partidă ce se va disputa astăzi, 14 februarie, pe stadionul municipal din localitate, cu începere de la ora 17:30.

Partida de fotbal se va desfășura cu spectatori, în limita a 30% din capacitatea stadionului, în condițiile situației epidemiologice actuale.

Publicul va avea acces pe stadion începând cu ora 16:30, în limita a maxim 30 % din numărul total de locuri în tribune.

Potrivit cadrului legal în vigoare, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a asista din tribune la acest meci de fotbal, trebuie respectate o serie de reguli impuse de organizator și de legislația în vigoare.

Au acces pe stadion următoarele categorii:

- Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;

- Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, este obligatorie prezentarea, alături de documentele medicale, a unui document de identitate. Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

Jandarmii vor fi prezenți în zona imediată a arenei sportive, pe traseele de afluire și defluire a spectatorilor precum și în zonele de filtrare și control de la porțile de acces în stadion.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, activitățile privind accesul, îndrumarea și supravegherea publicului in stadion, precum și paza vestiarelor se realizează de către agenții societății de pază și protecție contractată de organizator.

Conform prevederilor art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanții la acest eveniment vor fi supuși unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor.

Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

Este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăr transferat cu elicopterul la Iași, după ce a fost mușcat de cal

Duminică, 28 Mai 2023
2005

Aeronava SMURD a fost solicitată să aterizeze, duminică, pe Heliportul din municipiul Botoșani, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un bărbat, în vâ...

Tânăr prins circulând în localitate cu o viteză de aproximativ 200 de kilometri pe oră

Sâmbătă, 27 Mai 2023
680

Astăzi, 27 mai 2023, polițiștii Biroului Rutier au surprins cu aparatul radar, pe drumul județean D.J. 207 N, în localitatea Curtești, un autoturism care rula cu 195 km/h.La volanul ace...

Acțiune de amploare desfășurată în zona gărilor, autogărilor și a piețelor din Botoșani. Au fost aplicate amenzi de peste 6.000 de lei

Sâmbătă, 27 Mai 2023
249

La data de 26 mai 2023, în intervalul orar 08:00 - 11:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au organizat o acțiune pentru menținerea un...