Maradona, fostul fotbalist de la FC Botoșani care muncește în Anglia: ”M-am născut talent și am murit speranță!”

A lucrat chiar și la o spălătorie auto, dar și la curățenie, iar în prezent este delivery driver în zona Birmingham, din Marea Britanie. Un băiat modest, despre care cunoscuții spun că este la fel de bun precum "pâinea lui Dumnezeu".

Maradona, fostul fotbalist de la FC Botoșani care muncește în Anglia: ”M-am născut talent și am murit speranță!”

   Foto: Arhivă personală / Ciprian Dimbean Photography

A fost un fotbalist talentat și a crezut cu tărie că este capabil să ajungă la echipa națională, dar prin 2014 ajunsese să-și câștige pâinea cărând moloz cu roabă pe un șantier din Anglia.

”Regret amarnic că nu am pus preț pe seriozitate. Eram convins că pot juca la echipa națională, dar m-am născut talent și am murit speranță. Cea mai frumoasă amintire ca fotbalist o am de când jucam la FC Botoșani și am eliminat, din Cupa României, Vasluiul lui Porumboiu, pentru care jucau Sânmărtean, Stanciu și Marius Niculae. Viața în Anglia nu este ușoară și sper că anul viitor să mă întorc definitiv în România", a povestit Maradona Chiriac pentru Anunțul UK.

Mara, așa cum îi spun prietenii și cunoscuții, a fost fără doar și poate un jucător talentat, însă recunoaște chiar el că "s-a curățat" repede din cauza lipsei de seriozitate, acesta fiind și marele regret din cariera lui. Soarta lui a fost practic pecetluită în 2013, la doar 22 de ani, când o publicație din România a scris că mijlocașul a fugit dintr-un cantonament, înșelând vigilența antrenorului "Magiun" Barbu.



În același an 2013, familia lui, care trecea printr-o perioadă mai grea, s-a hotărât să plece la muncă în Anglia, iar el a decis să o urmeze. Ajuns pe pământ britanic, Mara a semnat cu Solihull Moors FC, o echipa de Liga a 5-a, însă a avut ghinionul să nu fie pe placul antrenorului și, nu după mult timp, contractul său a fost reziliat.

Ulterior a semnat cu o formație de Liga 7-a, apoi cu FC România, echipa din Liga a 9-a, promovată anul următor în Liga a 8-a, și cum banii pe care îi câștigă ca fotbalist erau puțini a trebuit să se angajeze ca să-și ajute familia cu cheltuielile lunare. A lucrat în construcții, la o spălătorie auto, la curățenie, dar a fost și asistent manager și chiar supervisor timp de trei ani la un dealer de mașini. În prezent lucrează că delivery driver în zona Birmingham și continuă să joace fotbal pentru o echipa de 5+1.

”Cea mai mare primă am încasat-o de la FC Botoșani”

"Niciunul dintre locurile de muncă pe care le-am avut în Anglia nu a fost ușor. Cel mai greu mi-a fost în construcții, iar cât am fost supervizor, timp de trei ani, îmi vedeam soția din ce în ce mai puțin și până la urmă am demisionat. Cred că îmi cam ajunge în Anglia, la anul sper să mă întorc în România", a povestit Maradona pentru Anunțul UK.

"Ca fotbalist în România cea mai mare primă am încasat-o de la FC Botoșani, în perioada când la echipă erau atât Valeriu Iftime, cât și Cornel Şfaiţer. În Anglia am avut contracte bune la Solihull Moors și la Halesowen Town, dar cele mai mari prime de victorie le-am primit de la echipa comunității, FC România, în perioada când aceasta era sponsorizată de compania Schore Ltd a omului de afaceri Gabriel Valentin Micu. Cel mai bun prieten al meu dintre fotbaliști este George Taban. Am jucat amândoi la FC Botoșani și la FC România, dar suntem colegi chiar și azi la o echipa de 5+1", mai spune Maradona.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...