Liga I începe cu duelul campioanelor

Liga I începe cu duelul campioanelor
Unirea Urziceni, campioana en-titre, a avut ghinion la tragerea la sorţi a programului Ligii I, echipa antrenată de Dan Petrescu urmând să dea piept cu CFR Cluj, Rapid, Steaua şi Poli Timişoara în primele patru etape ale campionatului.

Eternul derby, Steaua - Dinamo, se va disputa în etapa a cincea, primele runde urmând să aducă şi alte partide atractive precum Steaua - CFR Cluj, Poli Timişoara - Rapid sau Dinamo - CFR Cluj.

În ultima etapă a campionatului, CFR Cluj va juca la Piatra Neamţ, Steaua va juca la Curtea de Argeş, Unirea Urziceni va juca la Iaşi, Poli Timişoara va primi pe FC Braşov, Rapid va primi pe Gloria Bistriţa, iar Dinamo va merge la Vaslui.

Sezonul 2009-2010 al Ligii I va debuta în jurul datei de 1 august, programul exact urmând a fi stabilit în funcţie de televizarea partidelor.

Programul derby-urilor din turul Ligii I:

Etapa I: CFR Cluj - Unirea Urziceni, "U" Craiova - Dinamo;

Etapa a II-a: Steaua - CFR Cluj, Unirea Urziceni - Rapid;

Etapa a III-a: FC Timişoara - Rapid, Steaua - Unirea Urziceni;

Etapa a IV-a: Unirea Urziceni - FC Timişoara, Dinamo - CFR Cluj;

Etapa a V-a: Steaua - Dinamo;

Etapa a VII-a: FC Vaslui - FC Timişoara, "U" Craiova - Rapid, Dinamo - Unirea Urziceni;

Etapa a VIII-a: FC Timişoara - "U" Craiova;

Etapa a X-a: Rapid - CFR Cluj, Unirea Urziceni - FC Vaslui;

Etapa a XI-a: CFR Cluj - FC Timişoara, "U" Craiova - FC Vaslui, Steaua - Rapid;

Etapa a XII-a: FC Timişoara - Steaua, Unirea Urziceni - "U" Craiova;

Etapa a XIII-a: Dinamo - Rapid;

Etapa a XIV-a: FC Timişoara - Dinamo, FC Vaslui - CFR Cluj;

Etapa a XV-a: CFR Cluj - "U" Craiova, Steaua - FC Vaslui;

Etapa a XVI-a: "U" Craiova - Steaua;

Etapa a XVII-a: Dinamo - FC Vaslui.

Programul primei etape:

Curtea de Argeş - Oţelul Galaţi

Ceahlăul Pt. Neamţ - Steaua

CFR Cluj - Unirea Urziceni

Rapid Bucureşti - Poli Iaşi

Unirea Alba Iulia - FC Braşov

FC Timişoara - Gloria Bistriţa

FC Ploieşti - Pandurii Tg Jiu

FC Vaslui - FC Argeş

"U" Craiova - Dinamo

Dumitru Dragomir deranjat de regulile impuse de Fisc

Preşedintele Ligii profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că există pericolul ca noul sezon fotbalistic să nu înceapă la 1 august deoarece Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ar încălca legea. Oficialul LPF susţine că sezonul fotbalistic se poate amâna chiar până la primăvară, deoarece taxele pe care cluburile le vor plăti către stat ar putea creşte de patru ori. "În aceste vremuri de criză ei vor să se îmbogăţească de pe spinarea noastră. Vor să ne aducă de la 16% la 68%. Vor să asocieze sportivii cu întreprinderile. Am făcut şi vom face toate demersurile legale, dar dacă nu primim niciun răspuns din partea autorităţilor putem amâna campionatul chiar şi până în primăvară", a încheiat Dragomir.

 

Ion Crăciunescu, supervizor pentru meciurile din campionat

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Ion Crăciunescu, a fost numit ieri în postura de supervizor la meciurile din Liga I, pentru ediţia de campionat 2009-2010. LPF a anunţat ieri numirea a 12 supervizori. Lista supervizorilor a fost aprobată de Adunarea Generală a LPF şi cuprinde următoarele nume: Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai, Valentin Alexandru, Dumitru Mihalache, Ioan Lupescu, Nicolae Pantea, Aron Huzu, Ion Crăciunescu, Patriciu Abrudan, Vasile Avram şi Constantin Gheorghe.

Ion Crăciunescu s-a declarat rezervat la aflarea veştii. "Este un act de normalitate. Era un drept al meu şi Dragomir n-a făcut decât să revină la normalitate. A fost un drept care mi s-a luat printr-un abuz. De altfel, în 2007 am făcut şi o sesizare la Comisia pentru Discriminare, pentru că nu mi se pare normal să îi interzici unei persoane să fie observator pentru că are băiatul arbitru. Deci, repet, nu este un cadou al lui Dumitru Dragomir, mi se cuvenea", a declarat Ion Crăciunescu, care a precizat că aşteaptă să fie şi pe lista observatorilor pentru meciurile internaţionale.

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a fost înlăturat de la şefia CCA în anul 2005, în locul său venind Gheorghe Constantin.



Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, că programul echipei sale la începutul noului sezon i se pare unul acceptabil, deşi formaţia ialomiţeană va întâlni în primele patru etape pe CFR Cluj, Rapid, Steaua şi FC Timişoara. "Nu este un program uşor, dar nici greu. Nu există programare uşoară sau programare mai dificilă. Pentru toate cele 18 echipe este un program similar ţinând cont că toate echipele se vor întâlni tur-retur, nu contează ordinea", a spus Stoica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
266

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
745

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...