Liceul Sportiv organizează un cros pentru persoanele cu dizabilități, de Ziua Europei

Liceul cu Program Sportiv, Școală Ambasador a Parlamentului European, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană pentru Sport, Asociația Județeană de Atletism, Clubul Sportiv Școlar și Asociația pentru Protecția Consumatorilor va organiza în data de 6 mai 2023, pe aleile parcului „Mihai Eminescu” , crosul ”Start spre Europa” dedicat elevilor de gimnaziu și liceu, persoanelor adulte și persoanelor cu dizabilități.

„Ca cetățeni europeni ne-am propus să promovăm un obiectiv important al U.E. – să promovăm pacea, valorile europene și bunăstarea cetățenilor săi prin participarea la un cros popular la care să ia startul tinerii și adulții din municipiul Botoșani. Ca cetățeni ai Europei vor promova mișcarea pentru sănătate, alergarea fiind o activitate fizică moderată pe care oricine o poate efectua. Alergarea este un mod de viață sănătos, este modul în care indivizii, comunitățile și națiunile își pot promova sănătatea și bunăstarea prin intermediul activității fizice organizate”, au transmis reprezentanții Liceului Sportiv.

Activitatea va avea loc în data de 06.05.2023, începând cu orele 10.00, în parcul ”Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, cu locul de adunare în fața foișorului mare, după următorul program:

- elevi gimnaziu (F+B), 800 m: start la ora 10.00

- elevi liceu (F+B), 1000 m: start la ora 10.15

- adulți (F+B), 800 m: start la ora 10.30

- persoane cu dizabilități (F+B), 400 m: start la ora 10.45

Primii șase participanți, pe categorii, vor fi premiați: primii trei cu medalii/diplome/premii, locurile IV-VI cu diplome.

La finalul competiției va avea loc o tombolă cu premii.

(Comunicat de Liceul Sportiv din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 18:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...