La Săveni a debutat Olimpiada Sporturilor, la care participă de la debutanți până la campioni de talie mondială

La Săveni a debutat Olimpiada Sporturilor, la care participă de la debutanți până la campioni de talie mondială

În orașul Săveni a fost lansată, De Ziua Europei, o nouă ediție a Olimpiadei Sporturilor, o serie de competiții de baschet, handbal, gimnastică, orientare sportivă, volei, air soft, volei și tenis de masă, care se vor desfășura până pe 31 mai. Activitățile se vor bucura de prezența unor foști participanți la Jocurile Olimpice din Beijing și a unor antrenori de elită.

Olimpiada Sporturilor este organizată de Primăria orașului Săveni, în parteneriat cu Fundația Județeană de Tineret, Asociația Culturală „Arlechin”, Clubul Sportiv Școlar, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Palatul Copiilor,  Inspectoratul Școlar Județean, Liceul Tehnologic „Dr. Mihai Ciucă", Școala Gimnazială Nr.1 din Săveni și Liceul cu Program Sportiv din Botoșani.

Seria de competiții se condensează în jurul unor organizații de performanță locale, printre care și Academia de Gimnastică din Săveni, la care sunt înscriși câteva sute de copii și tineri din 15 localități apropiate.

„Programul promovează sănătatea fizică și spirituală a tuturor celor care participă la activitățile din cadrul proiectului. Sunt recunoscător pentru sprijinul necondiționat oferit de Primăria orașului Săveni, prin domnul Relu Tîrzioru, care susține orice formă de mobilizare și stimulare pozitivă a comunității. Ne-am propus să dezvoltăm un brand în direcția acțiunilor culturale, artistice și sportive, de care oamenii de oriunde au mare nevoie. Am înființat organizații puternice în jurul ideilor și obiectivelor noastre, iar rezultatele pe care le monitorizăm arată un impact extrem de favorabil asupra mediului și comunităților implicate. Un plus în organizare vine și din faptul că s-au alăturat Adrian Bucur, antrenor cu recunoaștere națională și internațională în domeniul gimnasticii, cât și a domnului Viorel Popescu, directorul sportiv al Clubului Sportiv Ardex Botoșani, promovat luna trecuta în Divizia A a Campionatului Național de Tenis de masă”, a transmis Flavius Damean, președintele Asociației „Arlechin”.

Premierea câștigătorilor Olimpiadei Sporturilor va avea loc pe 1 iunie.



 

 

Spune-ne opinia ta