Dacă propunerea pentru modificarea Legii Sportului va fi aprobată, cluburile finanțate din bani publici ar putea promova în Liga 1.
„Nu știu dacă ajută pe cineva”
Finanțatorul formației din Botoșani nu are cea mai bună părere despre proiectul pentru modificarea Legii, acesta declarând că nu știe dacă este benefică o astfel de schimbare.
„Sincer nu pot comenta structura unei modificări de lege. Au vrut să corecteze că unele cluburi finanțate din bani publici pot fi apărate. Caută o portiță de a le finanța. Sunt niște ONG-uri la nivelul local. Nu aș suspecta că cineva ar vrea să aducă, totuși, o anumită echipă în prima ligă. Când noi vorbim de bani publici, să spunem că trebuie plătiți pentru o entitate fotbalistică... Nu vreau să comentez despre cineva care a produs legea și face parte din Parlament. Eu am puțină legătură cu colegii mei de partid. Mă interesează mai degrabă ce spune primul-ministru de gestiunea banilor publici, să mărești TVA-ul ăla. Legea asta nu știu dacă ajută pe cineva. Bani publici din care să plătești atât jucătorii români, dar și jucătorii străini”, a declarat Valeriu Iftime, citat de digisport.ro.
„La Botoșani nu luăm niciun ban public”
Deși este președintele Consiliului Județean Botoșani, Iftime nu alocă bani din bugetul local pentru FC Botoșani, reușind să mențină echipa la nivel de Liga 1 din fonduri proprii, scrie Golazo.ro.
„La FC Botoșani noi nu luăm niciun ban public. Acum câțiva ani am luat doar 80.000 de euro, care nici nu contează, la câte milioane de euro am băgat la echipă. Legea asta nu schimbă nimic. Eu am întrebat un deputat ce modificări poate să facă legea asta. Nu știu ce modificări sunt mai exact.
Înseamnă că o primărie, dacă vrea să se asocieze, poate să o facă dacă are bani. De exemplu, Primăria Municipiului din Botoșani are un buget pe care eu îl aprob. E finanțată cu bani publici.
Instituțiile înseamnă că au bani, dacă pot face și altceva. Să bagi atâția bani, atâtea milioane de euro, e complicat”, a adăugat Iftime.