Juventus - Real e super-finala de la Cardiff. "Galacticii" vor dubla istorică! Cine va castiga?
SPORT

Real Madrid şi-a apărat avantajul din tur (3-0) şi a eliminat-o pe rivala Atletico în semifinale Champions League (1-2), asigurând astfel o finală de vis pentru acest sezon, cu Juventus Torino. Aceasta va fi o reeditare a ultimului act din 1998, atunci când madrilenii s-au impus cu 1-0, chiar dacă "Bătrâna Doamnă", cu Zinedine Zidane în echipă, era considerată favorită. Pedrag Mijatovic a marcat singurul gol al ultimului act.

Juventus - Real e super-finala de la Cardiff. "Galacticii" vor dubla istorică! Cine va castiga?

"Va fi o finală specială contra lui Juventus. Bianconerii au rămas în inima mea" - Zinedine Zidane. Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori în duble sau finale europene: în singura finală s-a impus Real, iar restul de 4 duble au fost adjudecate de bianconeri.

De notat mai e şi faptul că Juventus are avantajul moral a ultimelor întâlniri directe: a câştigat 4 din ultimele 7 meciuri cu madrilenii, pierzând o singură dată. De altfel, cele două echipe s-au întâlnit de 18 ori, iar situaţia este echilibrată: fiecare s-a impus de câte 8 ori, inregistrându-se şi două egaluri. Cea mai mare victorie a Realului a fost în 1962 (3-1).

De partea cealaltă, "Bătrâna Doamnă" se poate lăuda cu un 2-0 (2008). Real Madrid - Juventus este a opta reeditare a unei finale de Champions League, precedentele 7 fiind: Real Madrid - Reims (1956, 1959), Benfica - Milan (1963, 1990), Ajax - Milan (1969, 1995), Ajax - Juventus (1973, 1995), Liverpool - Milan (2005, 2007), Barcelona - Manchester United (2009, 2011) şi Atletico - Real (2014, 2016).

Real încearcă să devină prima echipă care să se impună de două ori consecutiv în noul format al competiţiei şi se bazează pe faptul că în finale e greu de bătut. Gruparea blanco a pierdut doar 3 dintre cele 14 finale disputate, JUventus aflându-se la polul opus: a pus mâna de două ori pe trofeu, fiind învinsă în alte şase rânduri.

De la venirea lui Cristiano Ronaldo la Madrid, Real a marcat de şase ori împotriva lui Juventus: Ronaldo şi-a trecut în cont 5 dintre reuşite şi un assist la a şasea. Real Madrid a încasat 17 goluri în această ediţie a Ligii Campionilor, fiind surclasată la acest capitol de Juve, care a primit doar 3.

Cine credeti ca se va impune in finala de pe 3 iunie?

sursa: digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
2

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
88

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
28

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...