In domeniul armelor traditionale, Botosaniul a aratat ca este si va ramine o forta!

In domeniul armelor traditionale, Botosaniul a aratat ca este si va ramine o forta!

Campionul national Iulian Gheorghita, iesind de pe terenul de lupta!

Duminica, 7 decembrie 2008 , a avut loc in Sala Sporturilor din Ploiesti cea de-a cincea editie a Campionatului National de Arme Traditionale (CO VO DAO) a stilului QWAN KI DO(seniori). Au participat aproximativ 100 de sportive, de la 15 cluburi din tara. De la Botosani, 15 sportivi au reprezentat CS DAO Botosani, atit la probele tehnice (thao quyen), cit si la cele de lupta (song dau).

Dintre armele practicate, si la care s-a permis folosirea lor protejata in competitie, mentionam: long gian, baston lung (aprox. 2 m), bastoane scurte (2 buc. aprox 90cm), sabie de lemn. In proba de lupta, armele sunt confectionate din lemn subtire sau teava tip pvc sau pexal si invelite in burete de protectie. Sportivii sunt echipati cu casti de protectie cu viziera, cu platose, manusi. Ineditul este scutul care se foloseste de armele scurte si care confera sportivului atit protective, cit si un avantaj in lupta cu armele lungi. De asemenea, in timpul luptelor nu conteaza ce arma practici, sportivii prezentindu-se la teren cu arme diferite, a precizat Eugen Turcanu, presedintele CS DAO Botosani.

Rezultate obtinute de sportivii botosaneni:

Proba thao quyen grade feminin - IRICIUC ANGELA - LOCUL III

Proba song dau grade feminin - PAVAL ELENA - LOCUL III

Song dau grade masculin - GHEORGHITA IULIAN - LOCUL I (medaliat cu argint anul trecut la aceeasi proba)

Song dau masculin centuri negre - AGACHI NARCIS - LOCUL III (medaliat cu bronz la lupta la campionatul mondial de QWAN KO DO in 2007).

Sportivii botosaneni au avut o prestatie excelenta, pierzind podiumul doar la grade mascului song dau prin Balmos Alexandru, care s-a clasat al patrulea in concurs. La centuri negre masculin au participat 6 centuri negre din cadrul clubului, fiind dese momentele cind sportivii nostril au concurat unul impotriva celuilalt.

Astfel, Vasilache Ioan, dupa ce a cistigat toate cele 5 meciuri in grupa, a fost eliminat in sferturi de Agachi Narcis, care s-a calificat in semifinale. Tot in semifinale s-a calificat si Corut Ciprian, care a disputat finala mica pentru medalia de bonz cu Agachi Narcis, pe care a pierdut-o in favoarea acestuia din urma, a adaugat Eugen Turcanu.

Rezultatele obtinute intaresc convingerea ca la Botosani se poate face sport de performanta cu resurse limitate, obtinindu-se rezultate spectaculoase.

Meritul este in egala masura atit al colectivului de instructor, format din Eugen Turcanu, centura neagra 2 dang, Victor Trofin, centura neagra 1 dang, si Jajaie Florin, centura neagra 1 dang, dar si al sportivilor, care au inteles ca pregatirea intensa are si o finalitate, ce le da multe satisfactii atit in interiorul salii de sport, cit si in viata de zi cu zi.

“In domeniul armelor traditionale, Botosaniul a aratat ca este si va ramine o forta!, a conchis Eugen Turcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ultimele zile de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

astăzi, 13:15
13

14 mai este ultima zi în care mai pot fi depuse cererile de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești. Acestea tr...

Marius Budăi, PSD: „Pe lângă faptul că suntem moldoveni, trebuie să venim și cu soluții pentru județul nostru”

astăzi, 12:58
67

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a explicat de ce i-a întins mâna candidatului PNL pentru Consiliul Județean, Valeriu Iftime, pe scena de la Popăuți.„A...

Botoșani vs Mioveni și Dinamo vs Csikszereda: A fost stabilită ordinea meciurilor de baraj!

astăzi, 12:25
374

Dinamo București vs Csikszereda și FC Botoșani vs CS Mioveni sunt cele două confruntări în urma cărora vom afla cine rămâne în SuperLiga.Duelurile de la barajDinamo se...