Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit despre greșeli și banii pe care i-a pierdut de când a intrat în fotbalul românesc.
FC Botoșani n-o duce deloc bine nici în actualul sezon. După ce anul trecut s-a salvat miraculos de la retrogradare, moldovenii nu se regăsesc nici în actuala stagiune de Superligă. După 9 etape sunt pe locul 15 cu doar 6 puncte, la fel ca Gloria Buzău, scrie gsp.ro.
Valeriu Iftime, invitatul săptămânii la „Prietenii lui Ovidiu”
-Domnule Iftime, în cei 20 de ani care e cea mai mare greșeală?
-Anul trecut, când am crezut în Croitoru că face o echipă nouă. Și m-a costat mult... Mersul până la retrogradare, a fost o greșeală colosală!
-Când ați scăpat ca prin minune.
-Și i-am dat voie lui Marius să facă echipa, fără să mai țin cont de nimic: „Fă ce știi tu!”. Mi-au adus jucători care au plecat toți.
-V-a costat moral sau și material?
-Material foarte tare!
„Când îi aud că vor să facă bani cu echipa din Botoșani eu intru în pământ”
-Cam cât e gaura?
-Trei milioane... Și ele se continuă. Foarte mulți bani pierduți pentru un gest de neatenție. Plus că eu am crezut că mă las... Voiam să mă las și găseam altceva ce să fac. Aveam proiectele mele personale. Am căutat doi ani să o vând.
-Și?
-Am avut tot felul de panglicari care-mi povesteau că vin să facă bani. Când îi aud că vor să facă bani cu echipa din Botoșani eu intru în pământ! Gata, uită! Am cerut trei milioane de euro prin scrisoare de garanție pentru trei ani. N-a adus nimeni... Am zis că le mai dau eu un milion, dar să-mi garanteze că-mi ține fotbalul. N-am găsit pe nimeni.
-Acum ați mai vinde?
-Nu! Este și o asumare politică. Mă roagă toți care m-au votat. Nu o să mă lege nimeni de gât... Dar am promis că o mai țin doi ani de zile până când fac un stadion. Plus o academie. Dar e greu să faci academie la Botoșani. Vreau stadion și o echipă echilibrată. Nu există oraș modern fără stadion, operă sau teatru. Fotbalul este un vector de imagine mai mare decât cel cultural, unde-l avem pe Enescu, Eminescu, Iorga, Luchian... Vreau să văd că leg sportul cu forța lui și impactul ăsta cultural
-Acum ca președinte al Consiliului Județean vă puteți altfel implica.
-Acum măcar sunt ascultat că până acum mă mințeau toți. Dacă spuneam „da, da, da” și plecau. Acum pot să urmăresc. Toți au vrut să mor astă vară cu fotbalul! PSD-ul făcea rugăciuni la toate bisericile să pic și să ies din politică! Dar era o prostie și o greșeală pentru cei care iubesc fotbalul.