FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!

FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!
Directorul Administrației de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul financiar din Liga 1.

FRF a emis un comunicat de presă în care arată că nouă dintre cele 14 cluburi din Liga 1 au datorii către angajați și alte grupări la 30 iunie. Un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, cînd cluburile vor fi sancționate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

La 15 noiembrie, în cazul în care există cluburi care au încălcat fair-play-ul financiar, oficialul FRF va transmite propunerile de depunctare către Comisia de Disciplină.
Echipele sunt FC Botoşani, Astra Giurgiu, Dinamo, Viitorul Constanţa, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj şi CSMS Iaşi.

"E mai uşor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puţine. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CS «U» Craiova şi ACS Poli Timişoara. E primul an în care facem această monitorizare. Aştept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, să ajutăm la disciplinarea financiară a acestor cluburi. E clar că până acum acumulau datorii pe tot parcursul anului şi încercau să le plătească până la 31 martie anul următor. Acum mai există încă o poză făcută la 30 iunie, deci la jumătatea anului, şi trebuie să plăteşti datoriile până la 30 septembrie. Dar, într-adevăr, cluburile nefiind obişnuite cu acest tip de management responsabil, au călcat strâmb", a declarat Viorel Duru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
171

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
334

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
77

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...