Fetele de AUR din Botoșani au triumfat și la Europene!

Andrada-Maria, Iulia, Mariana-Laura, Manuela-Gabriela. Patru fete de aur cu care Botoșanii se mândresc.

Două sportive din Botoșani, componentele echipajului de dublu vâsle feminin (BW2x) la canotaj, au obținut medalie de AUR la Campionatele Europene Under23, competiție desfășurată weekend-ul acesta la Edirne, Turcia. Este vorba despre Andrada-Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă.  

Performanța botoșănencelor vine la scurt timp după ce au obținut medalie de Aur și Record Mondial de tineret la Campionatele Mondiale de Canotaj Under23 de la St. Catharines, din Canada.

Tot medalie de Aur au reușit, la Campionatele Europene Under23, echipajul de patru vâsle feminin (BW4x) compus din Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș. Două dintre sportivele de aur sunt din Botoșani: Manuela-Gabriela Lungu și Patricia Cireș.


Și acest rezultat de excepție vine după performanța deosebită de la Campionatele Mondiale de Canotaj Under23 de la St. Catharines, Canada, acolo unde fetele au câștigat de asemenea medalia de Aur, stabilind totodată și un nou record mondial.

România ocupă locul 1 în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj Under23, competiție desfășurată în weekend la Edirne, Turcia.

”Sportivii noștri au obținut un număr impresionant de 9 medalii de aur! Felicitări tuturor pentru performanțele extraordinare! Hai, România!”, este mesajul Federației Române de Canotaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...