FC Botoşani învinsă în ultimul minut

FC Botoşani a debutat cu o înfrângere în stagiul de pregătire pe care îl efectuează în această perioadă în Antalya. Elevii lui Leo Grozavu au cedat la limită în faţa formaţiei din prima ligă poloneză, Polonia Bytum, printr-un gol primit în ultimul minut de joc al meciului. "Este un rezultat nedrept. Polonezii au marcat practic la singura ocazie pe care au avut-o pe parcusul acestui meci. Pe fondul relaxării premature a jucătorilor, a venit o nesincronizare în defensivă de care polonezii au profitat şi astfel s-a scris istoria amicalului ", a declarat Cornel Şfaiţer, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Botoşani. În ciuda eşecului, acesta a ţinut să laude jocul bun, bazat în primul rând pe o agresivitate în joc a elevilor lui Grozavu care şi-au ţinut adversarii departe de buturile apărate în acest meci de Satco şi Bordeanu. "S-a jucat foarte sus, iar evoluţia din acest meci, ne dă speranţe pentru retur. Sunt mulţumit de tot, mai puţin de rezultat ", a mai spus Şfaiţer.
  Botoşănenii au fost la cârma partidei, dominând cu autoritate prima repriză a meciului. Pe fondul acestei dominări, jucătorii grupării locale şi-au creat mai multe oportunităţi de a marca, pe care le-au ratat prin Cornea (min. 14 şi 16) şi Sitaru (min. 40). Tot botoşănenii au condus ostilităţile în teren şi în al doilea mitan, reuşind să puncteze în minutul 70 prin Kone, golul fiind ulterior anulat pe motiv de off-side de arbitru. "Nu cred că a fost off-side la acea fază,însă mai puţin contează acum acest aspect. Nu putem spune că arbitrajul ne-a defavorizat. A fost o greşeală neintenţionată ", a spus Şfaiţer.
  În primul amical din Turcia, Grozavu a mizat pe Satco - Patache, Ov. Ciobanu, Kano, Cilean - Ursu, Vaşvari, Sitaru, Cornea - Kone şi Simao. În partea a doua a jocului, tehnicianul formaţiei i-a aruncat în luptă şi pe Bordeanu, Filip, Aldea, Ştefoi, Şuleap, Guţu, Porfireanu, Andrieş şi Ungureanu.
  Doi dintre jucătorii de bază ai echipei, Prisacă şi Acsinte au suferit accidentări uşoare şi au fost menajaţi de Leo Grozavu în amicalul de ieri.
  Pentru FC Botoşani urmează un alt joc de verificare în compania ruşilor de la Terek Groznîi, formaţie ce a făcut deja o ofertă de un milion de euro pentru fundaşul Steaua, Ionuţ Rada. "Am reuşit să perfectăm acest amical pe ultima sută de metri. Am spus de la început că ne dorim să disputăm mai multe jocuri de verificare decât cele programate iniţial şi iată că am reuşit acest lucru ", a mai spus Şfaiţer. Partida împotriva formaţiei din prima ligă a Rusiei se va disputa astăzi de la orele 17.30.
  
  Amical cu Cetatea Suceava
  
  Conducerea clubului intenţionează să prezinte oficial lotul pe care Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, se va baza în partea a doua a sezonului, într-un joc amical contra formaţiei Cetate Suceava. FC Botoşani va da piept cu rivalii din Liga a III-a în ultimul amical pe care îl va disputa înainte de debutul returului aceste ediţii de campionat. Dumitru Brânză, directorul executiv al clubului a reuşit perfectarea partidei pentru data de 23 februarie. "Dacă vremea va fi favorabilă, vom disputa acest joc la Dorohoi. Ne dorim să disputăm un amical pe terenul de la Dorohoi pentru a le da jucătorilor posibilitatea de a se acomoda cu gazonul pe care vor disputa toate jocurile din retur ", a declarat Dumitru Brânză.

  Pe 20 februarie, FC Botoşani va susţine un joc de verificare împotriva celor de la Juventus Fălticeni, meciul urmând a se disputa pe terenul formaţiei ce evoluează în Liga a III-a.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
19

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...