FC Botoşani - FC Braşov: Meciul orgoliilor

FC Botoşani - FC Braşov: Meciul orgoliilor

 Partidele din ultimele două sezoane în care FC BotoÅŸani nu a reuÅŸit să învingă, amânarea meciului pentru astăzi la ora două, înlocuirea unui asistent ÅŸi stilul arogant al braÅŸovenilor. Toate acestea au creat mult mai  

 

Tot ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână a creat o presiune foarte mare pe meciul FC Botoşani - FC Braşov, programat să se dispute astăzi de la ora 14.00. Suporterii botoşăneni au interpretat amânarea acestui meci şi programarea lui într-o zi lucrătoare şi la o oră nepotrivită pentru un joc de fotbal, drept o încercare a Federaţiei Române de Fotbal de a da o mână de ajutor `stegarilor`. De aceea fanii botoşăneni sunt decişi ca astăzi la ora jocului stadionul să pună presiune atât pe arbitri cât şi pe braşoveni. De altfel, galeria botoşăneană va pregăti şi o coregrafie specială, încercând să îi eclipseze pe cei aproximativ o sută de ardeleni ce vin la meci.

Probleme de efectiv

 

 

FC Botoşani nu stă foarte bine înaintea acestui joc, din punct de vedere numeric şi asta deoarece sunt mai mulţi jucători fie indisponibili, fie reveniţi după accidentări. La sfârşitul săptămânii trecute, antrenorul secund Giani Florian spunea că sunt destul de multe probleme de lot: `Sperăm să îi recuperăm şi pe jucătorii accidentaţi casă avem cel mai bun 11 şi la ora jocului să fim toţi apţi. Sunt probleme destul de multe şi mă refer la Ursu, Kano, Aldea, Derra, de asemnea Sitaru şi Straton, acuză ceva probleme. Noi sperăm să reuşim să îi recuperăm`. Cu toate acestea, se pare că Ursu, Straton şi Sitaru vor juca din primul 11, şanse de a reveni pe gazon având şi fundaşul central Ibrahim Kano. De partea cealaltă, Răzvan Lucescu, antrenorul echipei FC Braşov, nu are nici o problemă de lot, toţi jucătorii fiind apţi.

Pregătiţi de luptă

Atât conducerea clubului cât şi antrenorii şi jucătorii aşteaptă duelul cu braşovenii, punându-şi speranţe într-un rezultat favorabil. Botoşănenii nu i-au în calcul un alt rezultat decât victoria, antrenorul secund Giani Florian, spunând că nu se mulţumeşte cu un rezultat de egalitate.

 

 

 

 

`Noi vrem să câştigă. Important este că ne dorim să reuşim şi să ne concentrăm pentru joc. Dacă vom reuşi rămâne de văzut. Fiecare joc îl pregătim la victorie şi în nici un caz nu ne dorim un reezultat de egalitate`, a spus Giani Florian.

Zece oficiali şi o sută de suporteri

Conducerea FC Braşov va veni la meciul de la Botoşani cu toate că nu a fost prea bine primită la ultimele întâlniri. În urmă cu două sezoane suporterii botoşăneni s-au revoltat după ce fostul director al FC Braşov, Ioan Mărginean a avut o atitudine sfidătoare. După acea partidă, scor final 1-2, fanii botoşăneni l-au acuzat atât pe Mărginean cât şi pe patronul Ioan Niculae că au avut un aranjament cu centralul Cristi Balaj care le-a dat braşovenilor două lovituri de la 11 metri. Singurul braşovean ce va fi primit cu simpatie la Botoşani va fi Răzvan Lucescu.

 

 

 

 

În ciuda acestor evenimente petrecute, conducerea FC Braşov a solicitat zece locuri pentru delegaţia oficială şi o sută de locuri pentru galerie.

Arbitru cu probleme

Partida dintre FC Botoşani şi FC Braşov, va fi condusă la centru de Ştefan Erdei din Oradea, ajutat la cele două margini de Florin Stănescu din Bucureşti şi Eugen Gheorghe din Suceava. Arbitru de rezervă va fi Marius Şuhan din Suceava, iar observator Aron Huzu din Sibiu. Centralul acestei partide, este nimeni altul decât arbitrul de la celebrul meci Poli Timişoara - Rapid 1-1, în care atacantul timişorean Ionel Ganea la lovit pe asistentul Dorin Mudura. La finalul jocului, Ştefan Erdei a fost acuzat de anumite persoane că nu a intervenit la timp pentru a-l scăpa pe asistentul Mudura din mâinile `ganezului`.

 

 

 

Orădeanul Ştefan Erdei s-a născut pe data de 15.08.1973, iar în cariera s-a de arbitru pe prima scenă a bifat doar zece partide, patru în sezonul 2001/2002, două în sezonul 2006/2007 şi patru în actualul sezon. În actualul sezon singurul meci cu miză pe care la arbitrat a fost Poli Timişoara - Rapid, în care s-au petrecut şi faze memorabile. 

Lucescu e optimist

"Pe parcursul acestui tur de campionat am mai întâlnit echipe clasate pe locul 2 şi am jucat foarte bine, cu o motivaţie extraordinară de fiecare dată şi am obţinut victorii importante. Ştim că la Botoşani este un meci dificil, ştim că cei de acolo îşi propun şi ei să promoveze şi va fi o partidă de luptă, cu mari orgolii. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat miercuri, la Modelu, a fost un lucru binevenit pentru noi, ne-a adus cu picioarele pe pământ. Am înţeles din acest meci că toate jocurile trebuie tratate cu maximum de atenţie şi trebuie să dăm totul pentru a câştiga, pentru că nu vom primi cadouri din partea nimănui. Sunt convins că vom avea o altă motivaţie şi o altă ambiţie la Botoşani", a declarat Răzvan Lucescu pentru Gazeta de Transilvania.

Deţinuţi la meciul cu Braşov

Circa 30 de deţinuţi, fani ai fotbalului şi a echipei FC Botoşani vor fi prezenţi pe stadionul Municipal la meciul contra formaţiei FC Braşov. `În ziua de 5 noiembrie 2007, începând cu orele 14, un număr de 30  persoane private de libertate aflate în custodia instituţiei noastre vor viziona, din tribune, meciul de fotbal care va avea loc pe stadionul municipal Botoşani între echipele FC Botoşani şi FC Braşov. Participanţii au fost selecţionaţi din rândul persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis şi semideschis şi care s-au remarcat în principal prin aportul la activităţile gospodăreşti organizate si alte activităţi socio-educative  în ultima perioadă la nivelul unităţii de detenţie`, a spus Iulian Dărângă. (E.B.)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
278

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
94

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
289

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...