FC Botoşani - Dinamo Bucureşti 1-3 (0-0): Out din Cupa României

FC Botoşani - Dinamo Bucureşti 1-3 (0-0): Out din Cupa României

 FC BotoÅŸani a fost eliminată din Cupa României de către liderul Ligii I Dinamo BucureÅŸti, care s-a impus cu scorul de 3-1. Partida a fost una echilibrată în prima repriză, dar în partea secundă, dinamoviÅŸtii s-au arătat  

FC Botoşani - Dinamo Bucureşti, era din start o partidă de doi solist, în care bucureştenii porneau ca favoriţi într-o dispută cu echipa de pe locul 13 din Seria I a Ligii a II-a, care a şi uitat de când nu a mai câştigat un joc. De aceea, Mircea Rednic, antrenorul formaţiei Dinamo nu a folosit cel mai bun 11 pe care îl avea la dispoziţie, dar cu toate acestea din formaţia de start nu au lipsit Goian, Torje, Adrian Cristea, Andrei Cristea sau Dănciulescu.

Repriză echilibrată

Prima repriză a fost una echilibrată în ciuda diferenţei de valoare dintre cele două formaţii. Bucureştenii s-au dovedit periculoşi în câteva faze, dar nici elevii lui Leo Grozavu nu s-au arătat prea impresionaţi de numele adversarului, reuşind în multe momente să fie la cârma jocului. Prima posibilitate de a marca aparţine botoşănenilor, în minutul 1, când Boroşean a centrat de pe stânga, goalkeeperul dinamovist Dolha a scăpat mingea în faţă, dar Kone nu a reuşit să profite. În minutul 3 Nicodim pasează greşit, Dănciulescu recuperează şi scapă pe contraatac, dar este faultat de Acsinte, care vede şi cartonşul galben. Execută tot Dănciulescu în forţă, dar Alin Bordeanu are o intervenţie de excepţie. Botoşănenii revin în joc şi Boroştean şutează de pe la 35 de metri pe lângă poartă. În minutrul 8 botoşănenii scapă pe contraatac, dar Keita tratează superficial o fază ce se putea încheia cu gol pentru FC Botoşani. Două minute mai târziu, Boroştean execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea este deviată de zid, iar Dolha are o intervenţie foarte bună în faţa lui Keita.

Treptat jocul se calmează şi niciuna din cele două formaţii nu mai forţează. Botoşănenii revin în joc şi după şutul imprecis a lui Nicodim, Acsinte centreaz foarte bine în careu, Dolha iese şi scapă din nou mingea în faţă, iar Kone din 6 metri încearcă o reluare cu călcâiul, nereuşind să deschidă scorul. Un minut mai târziu Torje pătrunde pe dreapta, centrează iar Dănciulescu nemarcat reia cu capul puţin peste poartă. În minutul 28, FC Botoşani are o mre ocazie de a înscrie prin Kone care din 6 metri a reluat peste poartă o minge trimisă perfect de Ştefoi. Finalul primei reprize aparţine dinamoviştilor care au avut trei ocazii mari de a înscrie, de fiecare dată, Alin Bordeanu având intervenţii foarte bune.

Dinamo şi-a respectat blazonul

În debutul părţii secunde cei doi tehnicieni fac câte o înlocuire, la Dinamo Miranda i-a luat locul lui Torje, iar la FC Botoşani, Pleniceanu la înlocuit pe Nicodim. Mutarea făcută de Leo Grozavu, nu avea să fie foarte inspirată. La un minut de la intrarea pe teren Pleniceanu, comite un fault şi vede cartonaşul galben.

Comparativ cu prima repriză, bucureştenii par mult mai decişi în partea secundă şi în minutul 48 au o primă ocazie prin Miranda, dar Patache a avut o interenţie in-extremis. Un minut mai târziu, fundaşul botoşănean Răzvan Tincu respinge greşit o minge care ajunge la Andrei Cristea, acesta pătrunde şi şutează la colţul lung reuşind deschiderea scorului. Era 1-0 pentru Dinamo şi lucrurile păreau să se complice pentru FC Botoşani. În minutul 51, FC Botoşani are şansa egalării la o fază lucrată de Kone, care pasează la Keita, dar acesta lăsat singur în careul dinamovist, şutează pe lângă poartă. În minutul 55, Pleniceanu comite un fault stupid la centrul terenul, iar centralul Ionel Ivan din Brăila, îi arată al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Conduşi cu 1-0 şi cu un om în minus pe teren, botoşănenii erau din ce în ce mai departe de un rezultat foarte bun. După eliminarea lui Pleniceanu, acţiunile ofensive ale formaţieri botoşănene sunt din ce în ce mai rare. Pe acest fond, dinamoviştii profită şi fac 2-0 la o fază fază fixă, la care Acsinte respinge până la Dănciulescu care din patru metri îl învinge pe Bordeanu. Tot bucureştenii rămân îţn ofensivă, dar Miranda greşeşte preluare într-o situaţie excelentă. În minutul 83, Miranda pătrunde pe partea dreaptă, centrează în centrul careului de unde Andrei Cristea reia din prima ducând scorul la 3-0. Cum conturile păreau încheiate, dinamoviştii nu au mai forţat, de acest lucru profitând botoşănenii care au reuşit să înscrie golul de onoare. Ghiceanu i-a pasat perfect brazlianului Simao care a şutat în colţul lung reducând din diferenţă. După marcarea golului, elevii lui Leo Grozavu au rămas în ofensivă încercând să mai puncteze încă o dată, dar Dolha s-a opus şutului trimis de acelaşi Simao. Până la urmă scorul a rămas 3-1 pentru Dinamo care merge mai depate, în timp ce FC Botoşani se întoarce la campionatul în care până acum nu a convins. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
225

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
365

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
124

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...