Victorie cu emoții! FC Argeș învinsă de FC Botoșani cu 2-3!

FC Botoșani și FC Argeș au deschis balul în noul sezon al primei divizii. Meciul dintre formația ce a încheiat sezonul precedent pe locul 4 și a doua nou promovată din divizia secundă a avut loc vineri, 21 august, de la ora 18:15, la Pitești.

FC Botoșani are amintiri plăcute de pe Stadionul "Nicolaie Dobrin" din Pitești. În urmă cu un an, FC Botoșani o învingea pe FCSB pentru prima oară în istorie, într-o partidă disputată pe acestă arenă. Răzvan Andronic, plecat la CFR Cluj, și Hervin Ongenda, jucător care este aproape de revenirea la Botoșani au marcat atunci.

Meciul a început cu un moment rușinos. Primul meci al echipei din Pitești în prima ligă, după 11 ani, a fost marcat de decizia mizeră a antrenorului Ionuț Badea care a decis să îl schimbe pe tânărul Andrei Mirica încă din minutul 2 al partidei.

Primul gol al noului sezon al din prima ligă este marcat, și în acest sezon, de un jucător botoșănean. După ce în sezonul trecut Jonathan Rodriguez înscria primul gol al campionatului, anul acesta George Cimpanu a deschis scorul, în minutul 9, după o acțiune personală.

În minutul 39, FC Botoșani a fost aproape de golul doi. După o fază de "Play-Station", Duganzic a trimis în colțul bării o minge primită din centrarea lui Ofosu.

Scorul pauzei a fost 0-1, după o primă repriză dominată de formația lui Marius Croitoru.

A doua repriză începe perfect pentru FC Botoșani. La mai puțin de 90 de secunde de la reluarea jocului, Andrei Chindriș, jucător care va pleca, cel mai probabil, de la FC Botoșani după finalizarea campaniei europene, înscrie după ce a impus în poartă o minge trimisa de Jonathan Rodriguez.

În minutul 73, veteranul Mihai Roman, ce a intrat în locul lui Ofosu, înscrie din centrarea lui Marcel Holzmann.

FC Argeș primea șansa golului în minutul 78, după un fault făcut de Rodriguez.  Gabriel Deac transformă și marchează primul gol pentru gruparea piteșteană în prima divizie, după o pauză de 11 ani.

FC Argeș revenea în meci în minutul 86, după ce Năstasie îl surprinde pe Eduard Pap cu un șut de la 20 de metri.

FC Botoșani reușea să câștige până la urmă, după un final de meci cu emoții. În etapa următoare, trupa lui Marius Croitoru se va duela cu rivala din Copou, Poli Iași, pe "Municipal".

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...