El este jucătorul care ar putea salva FC Botoșani de la retrogradare! ”S-au întâmplat miracole!”

În ediția precedentă a salvat Botoșaniul de la retrogradare, este superoptimist și acum. Are vise mărețe, ce includ inclusiv echipa națională!

El este jucătorul care ar putea salva FC Botoșani de la retrogradare! ”S-au întâmplat miracole!”

   Foto: gsp.ro

Sebastian Mailat, 26 de ani, revine la antrenament alături de coechipieri la începutul lui 2024, iar din februarie pe teren.

A fost cel mai ghinionist fotbalist român din Liga 1 vara trecută. Era pe val, unul dintre jucătorii importanți ai campionatului, după o primăvară fantastică la FC Botoșani, pe care a salvat-o de la retrogradare. Avea ofertă consistentă din străinătate, ceea ce ar fi putut să-i aducă o creștere salarială uriașă, doar că s-a accidentat la un amical și totul s-a năruit!

A pierdut și el, 20.000 de euro/lună, a pierdut și clubul, 600.000 de euro. În timpul cantonamentului din Austria, Sebastian Mailat a simțit dureri la genunchi, iar ulterior s-a constatat că a suferit o accidentare la ligamente. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală, iar jucătorul nu a bifat niciun minut în actuala stagiune.

Își anunță revenirea: „Din februarie, în meciurile oficiale”

Astăzi, Sebastian Mailat este plin de optimism. A văzut lumina de la capătul tunelului. În ianuarie începe antrenamentele alături de coechipieri, în februarie vrea să fie pe teren, în iunie visează să fie în lotul pentru Euro 2024! Ar fi un miracol, scrie GSP.ro.

„O să merg cu echipa în cantonament, mă voi antrena, sper să pot juca din februarie. Cum mă simt? Sunt foarte bine, sută la sută sunt bine, acum sunt în faza în care fac demersuri ca să ajung din nou la aceeași formă din primăvara 2023. Nu era cazul să forțez, nu eram sută la sută pe mine, cum s-ar spune, de aceea n-am vrut să ard etapele. O să intru la joc, în meciuri de verificare, apoi în oficiale. Genunchiul este bine, eu sunt bine, pentru siguranța mea am zis să aștept și să continuu recuperarea”, a povestit Sebastian Mailat.

A mai trăit un miracol: „Am revenit cu Timișoara de la minus 14 în clasament și ne-am salvat”

Mai ales după eșecul cu Dinamo (0-2), jucătorii Botoșaniului și patronul Valeriu Iftime au deplâns soarta echipei și au pus situația de a fi pe ultimul loc din clasament și pe seama absenței lui Sebi Mailat.

„Am auzit, apreciez ceea ce au spus despre mine. E o situație dificilă, nu putem să ne ascundem după deget. Dar cu niște modificări în echipă și dacă tragem toți în aceeași direcție, s-au întâmplat miracole. Eu am pornit cu Timișoara de la minus 14 puncte în clasament și ne-am salvat. Este mult mai ușor acum, comparativ cu acea situație! Important să se vrea, din partea echipei! Nu e o situație fără ieșire, șanse sunt, trebuie toți să tragem în aceeași direcție", a mai declarat bănățeanul pentru GSP.ro.

”Foarte greu a fost să privesc de pe margine. Mi-aș fi dorit să intru într-un picior! Am avut sprijin din partea familiei, soției, toată lumea a fost în jurul meu, au trecut repede cinci luni și jumătate. Mulțumiri speciale și familiei Vîlceanu”, a spus Sebastian Mailat.

”Vreau să mulțumesc clubului FC Botoșani, toți mi-au fost aproape, au fost de acord cu orice propunere privind recuperarea. Îi mulțumesc și lui Ovidiu Kurti, alături de care am stat 3 luni. Am făcut antrenamente și la baza FCSB, toți mi l-au recomandat ca fiind cel mai bun din țară, așa e!”, a spus Sebastian Mailat, atacant FC Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
14

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
112

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...