Dinamo II - FC Botoşani 2-0 (1-0): FC Botoşani e în criză

Dinamo II - FC Botoşani 2-0 (1-0): FC Botoşani e în criză

 FormaÅ£ia botoşăneană a înregistrat cel de al patrulea joc fără victorie ÅŸi situaÅ£ia nu este chiar roză, mai ales că în ultima etapă a turului, pe Municipal va veni ocupanta locului doi în clasament CS Otopeni.  

 

FC Botoşani nu a reuşit să iasă din seria jocurilor fără victorie şi ieri după amiază elevii lui Leo Grozavu au fost învinşi de Dinamo II, o echipă aflată în revenire de formă şi care dintr-o candidată la retrogradare a ajuns pe locul şase în clasament.

Aceleaşi greşeli

Partida a avut un debut modest, în care niciuna din cele două formaţii, nu au arătat că prea multe. Pe de o partea gazdele au încercat să câştige mijlocul terenului, iar de partea cealaltă botoşănenii au preferat să ţină mingea departe de poarta apărată de Alin Bordeanu. Prima ocazie a jocului a venit abia în minutul 16, când Florinel Ursu a trimis un şut centrare de pe partea dreaptă, care la întins serios pe goalkeeperul gazdelor Fedorenco, care a respins în corner. Lovitura de colţ, putea să aducă deschiderea scorului, dar Kano a reluat slab de la zece metri, mingea fiind reţinută fără probleme de portarul dinamovist. Gazdele au apăsat pedala de acceleraţie şi timp de câteva minute au avut o posesie mai bună. Cu toate acestea, ocazii la poarta lui Alin Bordeanu, nu au fost până în minutul 25, când Florin Mihălcescu centrează de pe stângă, iar Lemnaru reia plasat cu capul de la şapte metri şi reuşeşte deschiderea scorului. La gol, o mare parte din vină o are fundaşul stânga Andrei Boţu care îl marca în acea fază pe Lemnaru. După încasarea golului, botoşănenii nu au dat impresia că pot reveni în joc, singura ocazie periculoasă fiind şutul lui Cornea (29) de la 30 m lateral dreapta, respins cu dificultate de Fedorenco. În minutul 34 goalkeeperul botoşănean Alin Bordeanu a avut o intervenţie foarte bună la şutul de la 16 metri a lui Mihălcescu, iar cu cinci minute înainte de pauză Lemnaru încearcă să dea lovitura dar şutul său nu îl învinge pe Bordeanu. 

Ocazii nevalorificate

În partea secundă, pe teren a fost o singură formaţie, FC Botoşani, Două bare, trei-patru ocazii, dar nici un gol marcat. De partea cealaltă gazdele s-au apărat supra numeric şi au încercat să surprindă formaţia botoşăneană pe contraatac. Prima ocazie a reprizei secunde a  însemnat majorarea scorului pentru echipa pregătită de Cornel Å¢ălnar. În minutul 50, Scarlatache a centrat de pe partea dreaptă, iar George Păun nemarcat în careu de Ov Ciobanu, a reluat plasat, ducând scorul la 2-0. Din acel moment, botoşănenii şi-au dat seama că nu mai au nimic de pierdut şi au urcat în ofensivă instalându-se în suprafaţa de teren a bucureştenilor. Astfel, în minutul 54 FC Botoşani putea reduce din diferenţă dar şansa a fost de partea gazdelor. Cristian Ungureanu a şutat de la circa 20 de metri, dar mingea a izbit transversala porţii apărate de Federenko. Un minut mai târziu, Scarlatache centrează de pe partea dreaptă, iar Florin Mihălcescu scăpat din marcaj, trimite de la şase metri imprecis. Botoşănenii domină din ce în ce mai clar, în timp ce bucureştenii încearcă să surprindă pe contraatac. În minutul 67 botoşănenii au o nouă mare ocazie de a marca, dar şutul lui Bogdan Straton întâlneşte din nou bara transversală. Cinci minute mai târziu, gazdele puteau duce scorul la 3-0, dar Lemnaru singur la trei-patru metri cu toată poarta goală, reia peste. Finalul partidei aparţine botoşănenilor, nici Ungureanu şi nici Kone nu au reuşit să marcheze şi astfel Dinamo II reuşeşte să se impună cu scorul de 2-0.

Patru jocuri fără victorie

FC Botoşani a înregistrat ieri al patrulea joc fără victorie, ceea ce se vede şi în clasament. Dacă înaintea meciului cu FC Braşov, formaţia botoşăneană se afla pe locul doi, acum a ajuns pe cinci, îndepărtându-se de poziţia secundă ocupată de CS Otopeni. În momentul de faţă, FC Botoşani se află la nouă puncte de locul doi şi la 17 puncte de liderul FC Braşov. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Victorie mare! FC Botoșani o învinge pe CSU Craiova, după un meci mare!

astăzi, 21:16
305

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în Bănie în această seară în fața craiovenilor conduși de Laurențiu Reghecampf.Trupa lui Marius Croitoru a câștigat cu 2-1 p...

Un incendiu la un aparat de aer condiționat a pus pe jar un întreg cartier

astăzi, 20:00
418

Momente de panică pentru locuitorii unui bloc din municipiul Botoșani după ce un aparat de aer condiționat a luat foc.ISU Botoșani a anunțat că intervenția promptă a pompierilor a făcut ...

Centru înființat pentru copii cu probleme de vedere

astăzi, 19:26
65

Copiii cu deficiențe de vedere au, începând de azi, un loc doar pentru ei, unde pot învăța cum să se descurce în viață și cum se pot integra în societate.Jocu...