Dan Alexa: "Botoșaniul este o formație care îți face mari probleme, dacă nu ești 100% și nu suferi"

Dan Alexa: "Botoșaniul este o formație care îți face mari probleme, dacă nu ești 100% și nu suferi"
Antrenorul echipei ACS Poli Timisoara, adversara celor de la FC Botosani din aceasta seara, a vorbit despre meciul cu botosanenii in cadrul unei conferinte de presa organizata de club.

Alexa a precizat ca FC Botosani este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, chiar daca a pierdut meciul cu Legia din Europa League.

"Ne aflăm în fața unui meci important, venim după două înfrângeri. Este un moment nu foarte bun, dar din punctul meu de vedere nici nu este îngrijorător. În aceste prime două jocuri, echipa a fost în multe situații peste adversar. Dar din păcate nu am gestionat bine anumite momente și asta a făcut să pierdem aceste meciuri. Referitor la Botoșani, chiar dacă a pierdut în Europa League, o consider ca fiind una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Este o formație omogenă, bine pregătită și pune mare presiune. Nu cred că meciul cu Legia are vreo relevanță, deoarece polonezii au o echipă mult ca valoare peste Botoșani. E un meci în care contează mult să avem stare de spirit și atitudine, mai multă decât în primele două etape, deși am fost peste adversari ca ocazii și în multe rânduri ca joc. Până la urmă, tot ce contează e rezultatul. E un meci greu, echipa trebuie să înțeleagă că nu are absolut nicio presiune. Ceea ce îmi doresc de la jucători este mai multă atitudine și mai mult sacrificiu.", a spus Dan Alexa.
 
Singura absență din lotul timisorenilor este cea a lui Cânu, suspendat, tehnicianul declarând că are încredere în jucătorii pe care îi are sub comandă: "Sunt convins că echipa aceasta va arăta foarte bine. Din păcate, jucătorii care trebuie să facă diferența nu sunt în cea mai bună formă fizică. Ușor-ușor, își vor intra în ritm. Luchin are marele plus că a făcut pregătirea, a jucat în toate meciurile de pregătire și acesta este un avantaj pentru noi. Chiar și așa, am controlat meciurile,  dar ne-a lipsit sclipirea în jumătatea adversă, nu am fost destul de agresivi pe anumite momente. Am avut și neșansă, dar nu vreau să insist mult pe asta. Avem zero puncte, dar am încredere în echipă și în potențialul jucătorilor! Trebuie să avem răbdare, nu e așa simplu să poți să intri nepregătit și să faci diferența în orice moment"
 
În ce privește oponenții de luni, Alexa a reiterat punctele forte ale formației pregătite de Leo Grozavu: "Botoșani are jucători iuți, la mijloc și în față. Este o echipă agresivă, cu viteză. Probabil intră Batin și Roman. Botoșaniul este o formație care îți face mari probleme mari de tot dacă nu ești 100% și nu suferi. A demonstrat că e o echipă foarte bine pregătită."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
58

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
87

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
81

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...