Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă, doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”

După un 2023 pe care-l nu va uita prea curând, croatul încheie anul cu un premiu individual, acordat în cadrul Anchetei Gazetei Sporturilor, fiind „Cel mai bun fotbalist străin”.

Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă, doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”

 Marko Dugandzic  Foto: gsp.ro

Marko Dugandzic (29 de ani) a scris o pagină importantă în istoria Rapidului, fiind golgeterul Ligii 1 din sezonul trecut.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Dugandzic a povestit și cum a ajuns la FC Botoșani. ”Suntem similari noi, croații, și toți cei din partea asta a Europei. A fost o decizie grea, cum am zis. Botoșaniul e foarte departe de casă. Acesta e fotbalul, am profitat de șansă și, în final, a fost foarte bine”, a spus atacantul Marko Dugandzic.

- Cum de ai ales Botoșani? E un oraș mic în nordul României, fără multe activități. De ce Botoșani? Și care a fost prima impresie?

- Am fost foarte sceptic cu privire la România.

- De ce?

- Așa e senzația în Europa, în Balcani. Oamenii care nu au fost în România nu prea au o părere bună despre țară. De asemenea, am văzut și unde este Botoșaniul... La capătul lumii! Ha, ha, ha! Eram foarte sceptic în legătură cu ce fac, unde mă duc. Aveam, din nou, niște oferte din Italia, dar, cum am zis, nu mi-a fost așa ușor acolo. Am vrut să încerc ceva nou.

- Și cum a fost?

 - Încă din prima zi, la Botoșani a fost complet diferit față de cum mă așteptam. M-am simțit ca acasă din prima zi. Depinde și de oamenii din club, din oraș. M-am simțit foarte bine încă din prima mea zi în România. E a doua casă pentru mine, pentru că, oriunde aș fi mers, aveam o senzație plăcută.



(Foto: gsp.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
9

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
19

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
60

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...